Stiri Recente

Campionii României 2020 (30). Bianca Georgiana Anton: “Pandemia m-a făcut să îmi dau seama că fără sport mi-ar fi foarte greu în viață”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 30-a sportivă din acest proiect este Bianca Georgiana Anton (CS Rapid București), campioană națională de tineret în proba de 400 m, medaliată cu bronz în aceeași probă la seniori, dar și la 400 m garduri tineret.
Azi, 17 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Pentru mine, anul competițional 2020 a fost unul plin de provocări, stres, dar și cu multă muncă și dedicație. Chiar și așa, la finalul carantinei, senzația de a călca din nou pe pistă și de a putea participa la concursuri a fost de nedescris.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de tineret 400 m și au cucerit două medalii de bronz: la 400 m seniori și 400 m garduri tineret. Care a fost cheia succeselor tale?
Cheia succeselor a fost comunicarea cu doamna antrenoare și munca de zi cu zi pentru a putea recupera acele trei luni în care am făcut antrenamente nu tocmai bune.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
Cel mai greu moment de anul trecut a fost perioada în care a trebuit să revin la forma de dinainte de carantină.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment a fost participarea la prima competiție din sezonul în aer liber. Mi-a lipsit foarte mult adrenalina aceea.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia de coronavirus m-a făcut să îmi dau seama că fără sport mi-ar fi foarte greu în viață. Timp de aproape trei luni nu am putut avea contact fizic cu pista și pentru un sportiv de performanță este probabil cel mai mare coșmar.

Ce îți propui pentru 2021?
Pentru anul acesta mi-am propus să îmi îndeplinesc baremul pentru Campionatele Europene de tineret și totodată să îmi îmbunătățesc timpul.

Care este marele tau vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis, ca și sportivă de performanță, este de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice. Voi face tot ce pot pentru a reuși și îmi doresc să fiu ferită de accidentări grave.

BIANCA GEORGIANA ANTON
Probe: 400 m și 400 m garduri
Data nașterii: 21.01.2000
Club: CS Rapid București
Antrenoare: Anna-Maria Gut
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 400 m la CN tineret, de la Cluj Napoca;
– medalie de bronz la 400 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
– medalie de bronz la 400 m garduri la CN tineret, de la Cluj Napoca;
S.B. 400 m: 55,73;
P.B. 400 m: 55,45.
S.B. 400 m garduri: 1:03.25;
P.B. 400 m garduri: 1:03.14.