Stiri Recente

Campionii României 2020 (3). Mihai Cristian Pîslaru: “Dacă ar fi sa descriu anul 2020 într-un cuvânt, acesta ar fi SPERANȚĂ!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al treilea sportiv din acest proiect este Mihai Cristian Pîslaru (Steaua București), campion național în proba de 400 m în sală și în aer liber, tineret și seniori.
Haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020!

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Dacă ar fi sa descriu anul 2020 într-un cuvânt, acesta ar fi speranță. Spun asta pentru că, în ciuda evenimentelor nefavorabile ce s-au petrecut în acest an, speranța nu a dispărut din gândul meu.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Gândul de a mă autodepăși zi de zi, indiferent de situația creată de pandemie, a fost prezent cu mine tot timpul. Trebuie să recunosc și faptul că în jurul casei am avut condiții decente de pregătire și m-am putut antrena aproape în permanență. Continuitatea în pregătire și ambiția m-au ajutat să cuceresc titlurile naționale cu recorduri personale.

Care a fost cel mai greu moment din acest an?
Cel mai mult m-a durut când am aflat că multe competiții din acest an sunt anulate. Îmi doream foarte mult să concurez și să obțin rezultate dintre cele mai bune. Dar, una peste alta, sunt fericit că sunt sănătos și că toți cei dragi mie nu au probleme în acest sens.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment l-am trăit la Cluj Napoca, pe Cluj Arena, când am devenit campion național în aer liber. A fost o senzație minunată, de eliberare, dar și de împlinire.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
În general, mie personal, această pandemie nu mi-a schimbat viața. Fac aceleași lucruri ca și până acum, doar că port masca peste tot.

Ce îți propui pentru 2021?
Principalul obiectiv pentru 2021 este să rămân sănătos și concentrat asupra organismului și asupra progresului din cadrul antrenamentelor.

Care este marele tau vis, ca și sportiv și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul meu e să fiu sănătos și să am putere de muncă.

MIHAI CRISTIAN PÎSLARU
Probă:
400 m
Data nașterii: 22.03.1999
Club: Steaua București
Antrenor: Robertino Tănase
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la 400 m la CN tineret, de la București;
– medalie de aur la 400 m la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la 400 m la CN tineret, de la Cluj Napoca;
– medalie de aur la 400 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B 400m sală: 47.41 s;
P.B 400m sală: 47.41 s;
S.B. 400m aer liber: 46.54 s;
P.B. 400m aer liber: 46.54 s.