Stiri Recente

Campionii României 2020 (29). Bianca Ghelber: “Voi munci din răsputeri pentru a-mi împlini visul de a cuceri o medalie la Jocurile Olimpice”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 29-a sportivă din acest proiect este Bianca Ghelber (Steaua București/SCM Bacău), campioană națională de seniori în proba de aruncare a ciocanului.
Azi, 15 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an atipic, în care pandemia ne-a bulversat pe fiecare în parte, fiind restrânsă sfera competițională destul de mult.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională la aruncarea ciocanului. Care a fost cheia succesului?
Seriozitate, ambiție și multă, multă muncă.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
Perioada stării de urgență a fost cea mai dificilă perioadă de anul trecut. Nu am vrut să întrerup deloc pregătirea și a trebuit să mă pregătesc într-un loc improvizat, într-un garaj. Dar nu mă plâng. A fost o experiență.

Dar cel mai plăcut?
Momentul în care am câștigat medalia de aur la Campionatul Balcanic de la Cluj Napoca. Atunci am reușit să arunc 72,18 metri.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Sfera de socializare mi s-a diminuat considerabil, iar numărul competițiilor este mai mic.

Ce îți propui pentru 2021?
Să îmi depășesc recordul personal de 73,52 metri.

Care este marele tau vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Voi munci din răsputeri pentru a-mi împlini visul de a cuceri o medalie la Jocurile Olimpice.

BIANCA GHELBER
Probă: aruncarea ciocanului
Data nașterii: 01.06.1990
Club: Steaua București/SCM Bacău
Antrenoare: Mihaela Melinte
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la aruncarea ciocanului la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B.: 72,18 m;
P.B.: 73,52 m.