Stiri Recente

Campionii României 2020 (25). Petre Nicolae Rezmiveș: “Visul meu ca și sportiv este să fiu în Hall of Fame-ul sprintului românesc!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali, fie în sală, fie în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 25-lea sportiv din acest proiect este Petre Nicolae Rezmiveș (CSM Ploiești/CS Petrolul Ploiești), campion național de seniori în proba de 100 m liber.
Azi, 3 februarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succesului lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Diferența fată de 2019 a fost faptul că în orașul în care locuiesc s-au aplicat restricții mai dure. Sălile și pistele de atletism au fost indisponibile pentru antrenamente. În ciuda faptului că nu am putut să mă antrenez cum ar fi trebuit, am încercat să văd această schimbare ca pe un beneficiu. Am profitat de această pauză pentru a-mi reface corpul și a-mi aduna energiile pentru 2021.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național la 100 m. Care a fost cheia succesului?
Atât în 2020, dar și în ceilalți ani, am păstrat aceiași strategie în pregătire și mi-am canalizat energiile doar pentru ceea ce e important pentru mine.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
Cel mai greu moment a fost cel în care m-am accidentat și am fost forțat să fac o pauză lungă, de trei luni.

Dar cel mai plăcut?
Fiecare victorie a reprezentat un moment plăcut pentru mine în anul  trecut.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Nu pot să spun că au fost mari schimbări în viața mea din cauza pandemiei.

Ce îți propui pentru 2021?
Îmi propun ca la finalul anului să fiu fericit de fiecare decizie pe care am luat-o și să obțin rezultate dintre cele mai bune.

Care este marele tau vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul meu ca și sportiv este să fiu în Hall of Fame-ul sprintului românesc. Vreau să las o moștenire prin timpii mei. Știu că trebuie să muncesc și mai mult pentru asta și sunt gata să o fac.

PETRE NICOLAE REZMIVEȘ
Probă: 100 m
Data nașterii: 11.09.1997
Cluburi: CSM Ploiești/CS Petrolul Ploiești
Antrenor: Augustin Iancu
Medalie cucerită în 2020:
– medalie de aur la 100 m la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B.: 10,71 s;
P.B.: 10,44 s.