Stiri Recente

Campionii României 2020 (23). Mihai Donisan: “Trebuie să muncești cu plăcere și să îți găsești o satisfacție în tot ceea ce faci”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 23-lea sportiv din acest proiect este Mihai Donisan (CS Dinamo București), campion național de seniori la înălțime, atât în sală, cât și în aer liber.
Azi, 29 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Pentru mine a fost un an competițional prolific. Am câștigat toate competițiile  interne, deci nu am de ce să mă plâng.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Pe mine pandemia nu m-a împiedicat să mă antrenez. Din contra! M-a ambitionat și am muncit și mai mult pentru obictivele propuse. Nu am vrut să mă surprindă competițiile, așa că m-am antrenat acasă zilnic, cel puțin o oră.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
Din punctul meu de vedere, nu am am avut nici un moment greu. Toată această perioadă a trecut foarte rapid. Am fost implicat în mai ulte proiecte și le-am dus cu brio pe toate. Sunt de părere că trebuie să muncești cu plăcere și să îți găsești o satisfacție în tot ceea ce faci.

Dar cel mai plăcut?
Cea mai mare realizare din 2020, și din toată viața mea, a fost momentul când am devenit tată.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
De-a lungul vieții, am trecut prin momente mai bune și mai puțin bune și m-am adaptat cu succes la orice situație. Pandemia m-a învățat să ajut mai mult oamenii din jurul meu pentru că niciodată nu știi ce îți rezervă ziua de mâine.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru 2021 îmi doresc să am performanțe mult mai bune față de ultimii doi ani și să mă calific la Jocurile Olimpice.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Ca orice sportiv performanță, îmi doresc cu siguranță o medalie la un campionat european, mondial sau la Jocurile Olimpice, însă nu voi face din acest lucru o obsesie. O să muncesc din greu și voi face sacrificiile necesare.

MIHAI DONISAN
Probă: înălțime
Data nașterii: 24.07.1988
Cluburi: CS Dinamo București
Antrenor: Sorin Matei
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la înălțime la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la înălțime la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B. sală: 2,15 m;
P.B: sală: 2,32 m;
S.B: aer liber: 2,14 m;
P.B. aer liber: 2,31 m.