Stiri Recente

Campionii României 2020 (22). Daniela Stanciu: “Pentru mine, medaliile cucerite în 2020 sunt valoroase!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 22-a sportivă din acest proiect este Daniela Stanciu (Steaua București), campioană națională de seniori la înălțime, atât în sală, cât și în aer liber.
Azi, 27 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an amestecat. Din păcate, am avut parte de puține competiții, dar, pentru mine, medaliile cucerite în 2020 sunt valoroase. A fost un an cu bucurii, dezamăgiri, dar, una peste alta, 2020 a fost satisfăcător.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de seniori la înălțime, atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Nu cred că am neapărat eu cheia succesului. Mai degrabă am motivația necesară în fiecare dimineață să merg la antrenamente, în locul unde mă simt foarte bine!
Iubesc mult cee ace fac!

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Au fost câteva mici accidentări, lucruri neprevăzute, dar nimic nu m-a descurajat.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut a fost atunci când am revenit la antrenamente, în sală și pe stadion.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Mi-a fost dificil să stau departe de pregătire timp de două luni și jumătate, fără rutina de zi cu zi. Dar m-am adaptat și cu răbdare am trecut cu bine.

Ce îți propui pentru acest an?
Cel puțin în calendar, sunt foarte multe concursuri importante în 2021. Vreau să le iau pas cu pas, să mă bucur de fiecare moment și de fiecare competiție. Și sunt sigură că vor veni și rezultatele.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
O experiență de neuitat la Jocurile Olimpice. Fiind prima mea participare la Jocurile Olimpice, îmi doresc să mă bucur de absolut tot, începând cu țara, cu locul unde vom sta. Îmi doresc să trăiesc la maxim participarea la Jocurile Olimpice.

DANIELA STANCIU
Probă: înălțime
Data nașterii: 15.10.1987
Cluburi: Steaua București
Antrenor: Oana Pantelimon
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de aur la înălțime la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la înălțime la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B. sală: 1,90 m;
P.B: sală: 1,94 m;
S.B: aer liber: 1,88 m;
P.B. aer liber: 1,96 m.