Stiri Recente

Campionii României 2020 (20). Alesia Maria Rengle: “Pandemia de coronavirus m-a învățat să mă adaptez mai repede la tot ceea ce apare nou în viața mea!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 20-a sportivă din acest proiect este Alesia Maria Rengle (C.N. Mihai Eminescu/CSU Oradea), campioană națională de tineret, la înălțime, în aer liber, și vicecampioană națională, în aceeași probă, în sală.
Azi, 22 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an pe care îl vom ține minte ca fiind cel în care s-a pus o pauză la tot ceea ce consideram normal. E bine, totuși, că în cele din urmă s-a reușit organizarea unor competiții, iar munca atleților nu a fost în van în 2020.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de tineret, la înălțime, în aer liber, și vicecampioană națională, în aceeași probă, în sală. Care a fost cheia succesului?
Nu știu dacă dețin eu cheia succesului. Pot să spun că ambiția și motivația m-au ajutat să îmi îndeplinesc obiectivele în anul trecut.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai neplăcut a fost când am aflat că s-au anulat Campionatele Europene U18. Apoi, am avut unele probleme de sănătate care m-au împiedicat să evoluez la capacitate maximă la unele competiții din 2020.

Dar cel mai plăcut?
Realizarea baremului pentru Campionatele Europene U18 și câștigarea medaliei de argint la Campionatele Balcanice U20 au fost momentele superbe de anul trecut.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Pandemia de coronavirus m-a învățat să mă adaptez mai repede la tot ceea ce apare nou în viața mea.

Ce îți propui pentru acest an?
Îmi propun să realizez baremurile de calificare la toate competițiile internaționale pe care le am în calendar. Iar odată ajuns acolo sper să fac o figură cât mai frumoasă.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Îmi doresc să fac sport de performanță cât mai mult timp și să mă bucur de fiecare clipă în arenele de concurs.

ALESIA MARIA RENGLE
Probă: înălțime
Data nașterii: 31.07.2003
Club: C.N. Mihai Eminescu/CSU Oradea
Antrenor: Virgil Preda
Medalii cucerite în 2020:
– medalie de argint la înălțime la CN tineret, de la București;
– medalie de aur la înălțime la CN tineret, de la Cluj Napoca;
S.B. sală: 1,76 m;
P.B: sală: 1,76 m;
S.B: aer liber: 1,77 m;
P.B. aer liber: 1,77 m.