Stiri Recente

Campionii României 2020 (19). Ionuț Apostu: “ Nu voi uita prea curând senzația când am ieșit din starea de urgență și am revenit la antrenamente!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 19-lea sportiv din acest proiect este Ionuț Apostu (CSU Galați), campion național la greutate, la tineret, atât în sală, cât și în aer liber.
Azi, 20 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
A fost un an competițional plin de suprize. Toți am rămași surprinși când a ne-a lovit primul val al pandemiei și am intrat în starea de urgență. Apoi au venit anunțurile cu întrecerile anulate, dar, în cele din urmă, a fost bine că am avut parte de câteva competiții.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național de tineret, la greutate, atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Perseverența a fost cheia succesului, deoarece am continuat să mă antrenez și în cele mai grele momente din 2020. Pe toată durata izolării am ținut legătura cu antrenorul meu prin video-call și fiecare antrenament a fost atent monitorizat, chiar dacă eram cu toții la casele noastre.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Momentul în care a fost anunțată anularea Cupei Europei de aruncari lungi a fost cel mai greu moment. Am simțit cum toată munca depusă până la momentul respectiv a fost în zadar.

Dar cel mai plăcut?
Nu voi uita prea curând senzația când am ieșit din starea de urgență și am revenit la antrenamente, în sectorul de greutate.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Din punctul meu de vedere, cea mai mare schimbare apărută este școala online. Și aici vorbesc atât din puntul de vedere al unui student, dar și al unui profesor de educație fizică și sport. Interdicțiile impuse de-a lungul pandemiei m-au făcut să apreciez mai mult libertatea și posibilitatea de a face sport și de a concura.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru anul 2021 mi-am propus, alături de antrenorul meu, să obțin o formă sportivă cât mai bună pentru Campionatul Național de sală. Iar pentru sezonul de vară vreau să ajung la Campionatul Mondial Universitar, unde sper să obțin o performanță cât mai bună.

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Marele meu vis este de a urca pe podium la un campionat major. Iar pentru asta mă voi antrena cu multă seriozitare, indiferent dacă va mai fi sau nu pandemie. Doar prin muncă și determinare îmi pot realiza marele vis.

IONUȚ APOSTU
Probă: greutate
Data nașterii: 31.01.1998
Club: CSU Galați
Antrenor: Titu Irinel Coman
Medalii câștigate în 2020:
– medalie de aur la greutate la CN tineret, de la București;
– medalie de aur la greutate la CN tineret, de la Cluj Napoca;
S.B. sală: 16,05 m;
P.B: sală: 17,90 m;
S.B: aer liber: 16,28 m;
P.B. aer liber: 17,58 m.