Stiri Recente

Campionii României 2020 (18). Rareș Toader: “Dacă exersezi, muncești și crezi în tine, orice performanță poate fi atinsă”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul “CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
Al 18-lea sportiv din acest proiect este Rareș Toader (CS Dinamo București), campion național la greutate la seniori, în sală și aer liber.
Azi, 18 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor lui din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Din punctul meu de vedere, anul 2020 a scos în relief adevăratele calități ale unui campion: răbdarea, perseverența și speranța!

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național la greutate la seniori, în sală și aer liber. Care a fost cheia succesului?
Începutul anului a fost momentul cheie către succesele meele din 2020. Atunci am reușit cel mai bun rezultat al carierei și am înțeles că totul este posibil. Dacă exersezi, muncești și crezi în tine, orice performanță poate fi atinsă.

Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment din anul 2020 a fost iesirea din izolare, pentru că m-am accidentat și am stat departe de sport încă două luni. Am avut mai  mult de recuperat față de ceilalți sportivi, dar până la urmă a ieșit bine.

Dar cel mai plăcut?
Fiecare concurs câștigat îmi oferă senzații unice, extrem de plăcute. Cum în 2020 au fost concursuri mai puține, victoriile au fost și mai dulci.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
În 2020 am fost destul de perturbați cu toții. Sper ca în 2021, încetul cu încetul, lucrurile să revină la normal și să ne facem fiecare treaba cât putem de bine.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru 2021 sper să fac un nou record personal. Iar dacă voi reuși asta, înseamnă că voi obține și biletul pentru Tokyo!

Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Toate visele unui sportiv de mare performanță sunt legate de participarea la Jocurile Olimpice. Dar eu nu mă mulțumesc cu simpla prezență. La Tokyo îmi doresc să ajung în finala probei de greutate, iar peste alți patru ani sper la o medalie!

RAREȘ TOADER
Probă: greutate
Data nașterii: 26.05.1997
Club: CS Dinamo București
Antrenor: Sorin Tirichiță
Medalii câștigate în 2020:
– medalie de aur la greutate la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la greutate la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B. sală: 20,79 m;
P.B: sală:  20,79 m;
S.B: aer liber: 19,71 m;
P.B. aer liber: 20,60 m.