Stiri Recente

Campionii României 2020 (14). Ștefania Andreea Drăgan: “Am reușit să obțin aceste rezultate datorită motivației și perseverenței de la antrenamente!”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul CAMPIONII ROMÂNIEI 2020, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 14-a sportivă din acest proiect este Ștefania Andreea Drăgan (CSM Craiova), campioană națională de seniori în aer liber și vicecampioană națională de seniori în sală, în proba de prăjină.
Azi, 8 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Din punct de vedere competițional, anul 2020 a fost unul destul de scurt și incert. Dar eu am continuat să mă antrenez o perioada acasă, iar când s-a putut am mers și pe stadion, chiar dacă nu era nimic sigur și nimeni nu știa dacă vor avea loc competiții.

Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campioană națională de seniori în aer liber și vicecampioană națională de seniori în sală, în proba de prăjină. Care a fost cheia succesului?
Am reușit să obțin aceste rezultate datorită motivației și perseverenței mele de la antrenamente, dar și datorită sprijinului familiei și al antrenorilor. Le sunt foarte recunoscătoare tehnicienilor Sorin Matei, Răzvan Enescu și Tiberiu Agoston, care m-au ajutat foarte mult în 2020.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
Cel mai dificil moment de anul trecut a fost când a trebuit să mă antrenez în casă, iar deplasările erau limitate. Dar, chiar dacă se vorbea despre anularea tuturor competițiilor, eu mi-am văzut de treabă în continuare.

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment a fost când am aflat că se vor desfășura competițiile din sezonul de aer liber. M-am bucurat teribil când am câștigat titlul național la Cluj Napoca. A însemnat foarte mult pentru mine.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Nu pot spune că mi s-a schimbat viața în urma pandemiei. Mă bucur că sunt sănătoasă atât eu, cât și familia mea. A fost mai dificil la început, dar acum lucrurile sunt în regulă, din punctul meu de vedere.

Ce îți propui pentru acest an?
Pentru anul 2021 îmi doresc sa fiu sănătoasă, să mă pot antrena la capacitate maximă pentru a participa la competiții naționale și internaționale. Vreau să-mi păstrez titlul de campioană națională și să urc pe podium la Campionatul Balcanic de seniori.

Care este marele tau vis, ca și sportiva și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visez să particip la cele mai importante competiții internaționale și să obțin rezultate notabile acolo. Iar pentru asta voi munci zi de zi.

ȘTEFANIA ANDREEA DRĂGAN
Probă: prăjină
Data nașterii: 02.09.1997
Club: CSM Craiova
Antrenor: Sorin Matei
Medalii câștigate în 2020:
– medalie de argint la prăjină la CN seniori, de la București;- medalie de aur la prăjină la CN seniori, de la Cluj;
S.B. sală: 3,40 m;
P.B. sală: 3,40 m;
S.B. aer liber: 3,40 m;
P.B. aer liber: 3,50  m.