Stiri Recente

Campionii României 2020 (12). Diana Ana Maria Ion: “În acest an îmi propun un rezultat cât mai bun la Campionatul European de tineret”

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber. Federația Română de Atletism își propune, prin proiectul CAMPIONII ROMÂNIEI 2020, să scoată la lumină poveștile nespuse ale sportivilor care, în ciuda greutăților cauzate de pandemia de coronavirus, au reușit să performeze și să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj Napoca.
A 12-a sportivă din acest proiect este Diana Ana Maria Ion (CSM Onești), campioană națională la lungime, în tineret, atât în sală, cât și în aer liber, medaliată cu argint la seniori, atât în sală, cât și în aer liber, campioană națională la tineret și vicecampioană națională la seniori, la triplu salt, în aer liber, și medaliată cu aur în sală, la triplu salt.
Azi, 4 ianuarie 2021, haideți să aflăm împreună povestea succeselor ei din 2020.

Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
Anul 2020 a fost unul plin de provocări peste care am trecut cu bine și, în final, am reușit să obțin rezultatele pe care mi le-am dorit.

Într-un an 2020 în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să câștigi foarte multe medalii la lungime și triplu salt, atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
Consider că perseverența a fost pentru mine cheia succesului. Chiar dacă am întâmpinat situații neașteptate, în 2020 am facut tot posibilul să nu pierd din pregătire și m-am antrenat zilnic, indiferent de condiții.

Care a fost cel mai greu moment din 2020?
În afara perioadei stării de urgență, cel mai greu moment a fost când am fost nevoită să stau două săptămâni în izolare și să mă antrenez în casă!

Dar cel mai plăcut?
Cel mai plăcut moment în 2020 l-am trait la Cluj Napoca, pe Cluj Arena, la Campionatele Naționale în aer liber, când am făcut un nou record personal la triplu salt.

Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
Consider că mie nu mi-a schimbat viața în niciun fel pandemia de coronavirus. În afară de cele două săptămâni de izolare, viața mea decurge la fel.

Ce îți propui pentru acest nou an?
În acest an îmi propun un rezultat cât mai bun la Campionatul European de tineret.

Care este marele tău vis, ca și sportivă, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
Visul pentru care muncesc, si pentru care voi munci în continuare până mi-l voi îndeplini, este acela de a ajunge la Jocurile Olimpice.

DIANA ANA MARIA ION
Probe: lungime, triplu salt
Data nașterii: 27.11.2000
Club: CSM Onești
Antrenor: Cornel Grigore
Medalii câștigate în 2020:
– medalie de aur la lungime la CN tineret, de la București;
– medalie de argint la lungime la CN seniori, de la București;
– medalie de aur la triplu salt la CN tineret, de la București;
– medalie de aur la lungime la CN tineret, de la Cluj;
– medalie de argint la lungime la CN seniori, de la Cluj;
– medalie de aur la triplu salt la CN tineret, de la Cluj;
– medalie de argint la triplu salt la CN seniori, de la Cluj;
S.B. lungime sală: 6,05 m;
P.B. lungime sală: 6,05 m;
S.B. lungime aer liber: 6,18 m;
P.B. lungime aer liber: 6,35 m;
S.B. triplu salt sală: 13,14 m;
P.B. triplu salt sală: 13,14 m;
S.B. triplu salt aer liber: 13,39 m;
P.B. triplu salt aer liber: 13,39 m.