Stiri Recente

Campionatul Național de marș are loc sâmbătă, la Buziaș

Orașul Buziaș va găzdui, în ultima zi a acestei luni, adică sâmbătă, 31 octombrie, Campionatul Național de marș, rezervat seniorilor și tineretului. Luând în calcul condițiile excepționale în care se desfășoară această competiție, în plin val doi al pandemiei cu Coronavirus, distanța de concurs la masculin seniori și U23 este una, să-i zicem, neclasică, 35 km, în timp ce la feminin, pentru ambele categorii de vârstă se va mărșălui pe 10 km.

Se vor alcătui clasamente la individual și pe echipe. La proba de 35 km masculin pot participa numai seniorii si tineretul. Juniorii U20 și juniorii U18 pot participa la proba de 10 km feminin, intrând în clasamentul general al probei la individual și pe echipe. Juniorii U16 nu au drept de participare. Echipele pot fi formate din 4 atleţi, din care vor puncta 3, în ordinea sosirii în clasamentul general.
Apelul concurenților se face in ziua concursului, cu 60 de minute înaintea startului programat pentru fiecare categorie de vârstă.
Este interzisă participarea cu echipamentul echipei naționale.
Este OBLIGATORIU prezentarea avizului medical valabil de pe carnetul de legitimare sau adeverinta medicala! Toți participanții (sportivi, voluntari, oficiali etc) trebuie să își monitorizeze starea de sănătate și să respecte cu strictețe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanțarea fizica, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandărilor de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală, dacă există simptome specifice bolii.

Participanții trebuie să respecte regulile de igienă respectiv folosirea unei batiste de unică folosință în caz de tuse sau strănut, evitarea schimbului de echipament sportiv, săpun, sticle cu apă și alte articole personale între competitori, interzicerea folosirii dușului sau a saunei, evitarea contactului fizic – strângeri de mână, îmbrățișări la sfârșitul evenimentului.

Înainte de intrarea la apel se va efectua un triaj al sportivilor, antrenorilor, oficialilor, voluntarilor, constand in verificarea temperaturii si se va completa si DECALARATIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE PRIVIND STAREA DE SĂNĂTATE.
Accesul spectatorilor în zona de start este strict interzis conf. Ordinului 780/1.432/2020.
Nu este necesar testul Covid-19.