Stiri Recente

Campionatul Național de maraton se va desfășura duminică, odată cu Maratonul Internațional al Bucureștilor

Duminică, 11 octombrie 2020, 250 de alergători de elită vor lua startul la cea de a XIII-a ediție a „Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON”. Cum deja a devenit traditional, odată cu această prestigioasă întrecere a fost programat și Campionatul Național de maraton.

Capitala noastră va deveni, astfel, una dintre puținele destinații la nivel mondial, care, în plină pandemie cu Sars-Cov-2, va oferi atleților oportunitatea de a obține un loc într-un clasament acreditat internațional, care să le permită calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. De abia din data de 1 septembrie s-au reluat cursele omologate internațional pentru probele de șosea, maraton și mars. A fost o dată decalată, pentru că, initial, era prevăzut startul pentru atingerea standardelor de participare la 1 decembrie.

„Multe evenimente majore au fost anulate sau amânate și a fost greu de prezis un calendar exact. Așa că am fost nevoiți să dăm mai repede drumul la cursele care dau posibilitatea sportivilor să facă barem pentru Tokyo”, a spus Sebastian Coe, președintele World Athletics.
Chiar și așa, numărul curselor unde atleții pot încerca realizarea unui barem pentru jocurile olimpice la maraton nu este foarte mare.