Stiri Recente

Campionatul Mondial de la Doha, ziua 9: Rotaru, Iusco și Novac, în calificări. Panțuroiu, în finală la triplusalt!

Campionatul Mondial de atletism în aer liber pentru seniori se apropie de final cu pași mari. Sâmbătă, 5 octombrie 2019, pe Khalifa Internațional Stadium vor evolua patru sportivi români, iar emoțiile delegației noastre și ale iubitorilor sportului din România vor atinge cote dintre cele mai înalte.

Azi vor intra în concurs următorii patru sportivi români: Alina Rotaru (CSM București) și Florentina Iusco Marincu (CN Sp. Cetate Deva) – în calificări la săritura în lungime; Alexandru Novac (CSM București) – în calificări la aruncarea suliței; Andreea Panțuroiu (CSM București) – în finală la triplusalt.
La săritura în lungime sunt înscrise 32 de sportive. Vor ajunge în finală cele care sar cel puțin 6,75 metri, sau primele 12 performanțe din cele două grupe de calificări.
La aruncare suliței sunt înscriși 32 de sportivi. Vor ajunge în finală cei care aruncă cel puțin 84 de metri, sau primele 12 performanțe din cele două grupe de calificări.

Programul sportivilor români care vor evolua sâmbătă pe Khalifa Internațional Stadium este următorul:
Ora 17:50 – Alina Rotaru și Florentina Iusco – lungime – calificări;
Ora 18:00 – Alexandru Novac – suliță – calificări grupa B;
Ora 20:35 – Andreea Panțuroiu – triplusalt – finală.

În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.