Stiri Recente

Campionatul Mondial de Alergare de 50km de la Braşov, la start!

 Mâine debutează unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului 2019 din România.

Campionatul Mondial de Alergare de 50km este unul dintre evenimentele sportive majore organizate în România în 2019, reprezentând totodată un moment istoric, primul campionat mondial de atletism organizat vreodată în România!

Campionatul îi reuneşte pe cei mai buni ultraalergători ai momentului pe distanţa de 50 de km. Alergarea de 50km reprezintă prima treaptă a ultraalergării, fiind iubită de toţi atleţii care fac trecerea de la maraton la alergările lungi 100km, 24h sau mai lungi.

Campionatul Mondial de Alergare de 50km de la Braşov este o oportunitate pentru România de a intra în rândul ţărilor care organizează competiţii de asemenea anvergură şi de a demonstra că poate găzdui cu succes astfel de evenimente.

Preşedintele IAU (Asociaţia Internaţională de Ultramaraton), domnul Nadeem Khan, a fost plăcut impresionat de Braşov şi a ţinut să ureze bun venit atleţilor din lumea întreagă:
„Bine aţi venit la a treia ediţie a Campionatului Mondial de Alergare de 50km. Este prima dată când acest campionat are loc în Europa.
Un număr record de participanţi la acest campionat de alergare de 50km va face să ne bucurăm de un eveniment cu adevărat captivant. 170 de atleţi din 31 de ţări vor concura în acest campionat.
Braşov este o locaţie extraordinară pentru găzduirea acestui eveniment. Am avut posibilitatea să vizitez Braşovul în septembrie, anul trecut, şi am fost uimit de frumuseţea localităţii, ospitalitatea localnicilor şi dedicarea autorităţilor faţă de această competiţie”. Nadeem Khan – preşedinte IAU.

La acest campionat vor sosi sportivi din 31 de ţări reprezentând toate continentele. Echipele naţionale participante sunt Africa de Sud, Argentina, Australia, Austria, Bosnia-Herțegovina, Canada, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Irlanda, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie & Irlanda de Nord, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Sierra Leone, Spania, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Taipei China, Ucraina, Uruguay, Ungaria și România.

În premieră, România aliniază la start primul lot naţional de ultra-alergători pe distanţa de 50 de kilometri, lot compus din Săcară Marian Mircea – CSM Cluj-Napoca, Mîneran Sorin – CS Universitatea Arad, Bălan Nicolae – CSM Cluj-Napoca, Crainic Andrei-Marius – CSM Cluj-Napoca, Gorgan Claudiu – CS Știința Bacău, Popa George Cosmin – CS Ştiinta Bacău şi rezervele Roland Unterweger – CS Universitatea Arad şi Deteşan Raul-Ionuţ – CS Universitatea Cluj, la masculin şi Todoran Paula Claudia – CSM Zalău,  Ciortan Nicoleta – CSM Danubiu Tulcea, Popescu Laura-Diana – CSM Cluj-Napoca, şi Bota Denisa Alexandra Mădălina – LPS Cetate Deva, la feminin.

Braşovul a depus un efort organizatoric susţinut pentru crearea celor mai bune condiţii de competiţie şi pentru minimizarea disconfortului cetăţenilor, asociat cu restricţiile majore de circulaţie impuse de un eveniment de un asemenea calibru. Federaţia Română de Atletism speră ca toţi braşovenii să primească cu braţele deschise acest eveniment şi să fie mândri că în oraşul de la poalele Tâmpei se organizează un campionat mondial! Federaţia speră, de asemenea, ca locuitorii să fie în număr cât mai mare pe străzile Braşovului şi să încurajeze eforturile atleţilor de a deveni campioni mondiali!

Toate informaţiile legate de desfăşurarea competiţiei pot fi găsite pe site-ul www.brasov50km.com.
Campionatul Mondial de Alergare de 50KM are loc pe 1 septembrie 2019 în orașul de sub Tâmpa şi este organizat de IAU (Organizaţia Internaţională de Ultra-alergare), împreună cu Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, al Primăriei Municipiului Braşov şi Prefecturii Braşov şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.