Stiri Recente

Campionatul European U18 de la Rieti nu va mai avea loc în acest an

Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de Coronavirus, anulează sau amână pe bandă rulantă competițiile sportive pe care trebuia să le găzduiască în acest an.

Printre cele din urmă astfel de decizii a fost anularea Campionatului European U18 – juniori 2 – de la Rieti. Comitetul Executiv al European Athletics a decis, la mijlocul acestei săptămâni, ca întrecerile de la Rieti să nu se mai dispute în 2020, urmând a se căuta noi date în viitorul apropiat. Rieti este un micuț orășel italian, aproape de capitala Roma, cu o populație de aproximativ de 47.000 de locuitori.

Campionatul European U18 ajungea la Rieti la ediția a treia, după Tbilisi 2016 și Gyor 2018. Competiția din Italia trebuia să fie găzduită de Stadionul Raul Guidobaldi, cu o capacitate de 5.000 de locuri.

În ceea ce privește atletismul din țara noastră, România a cucerit la ediția de debut, din Georgia, în 2016, 2 medalii de aur, una de argint și trei de bronz, iar acum doi ani, în Ungaria, ștafeta feminină de 100+200+300+400m a câștigat medalia de bronz.
Sursa: european-athletics.org.