Stiri Recente

Bitan, Baboi, Rezmiveș, Nesteriuc și Anton, remarcații Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret

Vineri și sâmbătă (5-6 februarie 2021), Sala de atletism „Ioan Soter”,  din cadrul CSN București „Lia Manoliu”, a găzduit întrecerile Campionatelor Naționale de sală rezervate seniorilor și tineretului (U23).
Ajunse la edițiile 51, respectiv 38, întrecerile au fost unele dintre cele mai spectaculoase, cu rezultate bune și foarte bune, dătătoare de speranțe pentru competițiile internaționale de mare anvergură din acest an.

Gabriel Bitan, bilet de Torun și la 8 cm de Tokyo!

Fără nicio urmă de îndoială, cel mai mai bun rezultat al competiției l-a obținut Gabriel Bitan. În vârstă de doar 22 de ani, sportivul legitimat la CSM Onești a reușit sâmbătă seara o săritură superbă de 8,14 m, care-i aduce biletul pentru Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun (5-7 martie 2021). Rezultatul de ieri l-a apropiat pe sportivul pregătit de către Cornel Grigore la 8 cm de baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de 8,22 m, și la 16 cm de recordul național de 8,30 m, deținut de Bogdan Țăruș din 29 ianuarie 2000.
Inițial am crezut că am sărit sub 8 metri, dar când am văzut tabela nu mi-a venit să cred. Am fost foarte bucuros, a declarat Gabriel imediat după concursul de sâmbătă seara. Totodată, recent, într-un interviu exclusiv pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism, sportivul de la CSM Onești ne dezvăluia care este marele său vis: “Marele meu vis este să fiu următorul deținător al recordului național de seniori la săritura în lungime. O asemenea performanță va înseamna întotdeauna o finală mondială sau olimpică, dar și podiumul european. Pentru acest vis îmi voi dedica în continuare timpul și atenția strict către atletism.”

Marina Baboi și Petre Nicolae Rezmiveș, victorii superbe la 60 m

Proba regină a Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret – cea de 60 m plat – a fost câștigată de către Marina Baboi (SCM Gloria Buzău), la feminin, și Petre Nicolae Rezmiveș (CSM Ploiești/Petrolul Ploiești). Pregătiți de către Doina Voinea și Augustin Iancu, Marina și Petre Nicolae nu doar că au câștigat medaliile de aur, dar și-au îndeplinit și baremurile de calificare la Campionatul European de atletism în sală pentru seniori de la Torun.
Cu 7,29 s, Marina Baboi și-a trecut în palmares al treilea titlu de campioană națională la 60 m plat seniori și s-a apropiat la 0,07 secunde de recordul național deținut de către Iolanda Oanță și Mirela Dulgheru, de 7,22 s!
La masculin, Petre Nicolae Rezmiveș a câștigat și el pentru a treia oartă titlul național în proba de 60 m plat și se pregătește de o nouă participare la Campionatele Europene de sală pentru seniori. La Torun, sportivul ploieștean va bifa a treia participare la această competiție, după Belgrad (2017) și Glasgow (2019).

Anamaria Nesteriuc și Alin Ionuț Anton, campioni la 60 mg!

Proba de 60 m garduri nu a fost lipsită de spectacol. Dacă la feminin Anamaria Nesteriuc (Steaua București) s-au impus destul de clar cu timpul de 8,14 s – cu o reconfirmare a baremului de Europene și un nou record personal! -, la masculin victoria i-a aparținut lui Alin Ionuț Anton. Legitimat la CSM Onești, sportivul în vârstă de 21 de ani s-a impus la limită în fața lui Cosmin Ilie Dumitrache. Alin Ionuț Anton a terminat cursa cu timpul de 7,88 s (barem de Europene!), cu 0,01 s mai rapid decât sportivul de la Rapid București/CSM Timișoara.

Ei sunt campionii din 2021!

Totodată, la Campionatele Naționale de atletism în sală și-au trecut în palmares încă un titlu de campioni sau au urcat în premieră pe prima treaptă a podiumului sportivii: Andrea Mikloș (CSM București) – 53,81 la 400 m, Maria Claudia Florea (SCM Deva) – 2:06.76 la 800 m și 4:20.17 la 1.500 m, Roxana Elisabeta Rotaru (Steaua București) – 9:26.98 la 3.000 m, Daniela Stanciu (Steaua București) – 1,90 la înălțime, Florentina Iusco (LPS Cetate Deva) – 6,48 la lungime și 13,75 la triplusalt, Andreea Apachițe (CS Botoșani) – 14,88 la greutate, Valentina Necoară (CSS3 Steaua) – 3,60 la prăjină, Robert Parge (CSM București) – 48,38 la 400 m, Cristian Voicu (CSM București) – 1:51.44 la 800 m, Ilie Corneschi (SCM Craiova) – 3:52.30 – la 1.500 m, Nicolae Coman (CSU Arad, CSM Craiova) – 8:20.41 la 3.000 m, Marius Cristian Dumitrache (CS Rapid) – 2,15 la înălțime, Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva) – 5,00 la prăjină, Alexandru Tache (CSU/CSM Pitești) – 15,70 la triplusalt și Rareș Toader (CS Dinamo) – 20,18 la greutate.

Următoarea competiție importantă pentru seniori este Campionatul Balcanic de sală, ediția 2021, care va avea loc la Istanbul, pe 20 februarie.

REZULTATELE COMPLETE ale Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori și tineret, din 2021, pot fi văzute AICI.
GALERII FOTO din cele două zile de concurs puteți vedea AICI și AICI.