Stiri Recente

Bianca Ghelber – performanță impresionantă!

Cu o a treia încercare care a măsurat 74,18 m la aruncarea ciocanului, Bianca Florentina Ghelber s-a clasat pe locul 6, îmbunătățindu-și recordul personal cu 66 de centimetri. Și aceasta, după 11 ani! Eleva fostei recordmane și campioane mondiale în această probă, Mihaela Melinte, în vârstă de 31 de ani, din Roman, mama unei fetițe de 6 ani și-a văzut visul împlinit! „Încă nu realizez! Nu pot zice decât că visul meu a devenit realitate!” , mărturisea plină de emoție, Bia. La întrebarea dacă mai rezistă până la JO de la Paris, întrebare pusă, bineînțeles, pe net, răspunsul a fost lung: „Daaaaaaaaaaaa!”

Descoperită de antrenorul Lucian Cucoș, alături de care a devenit cvadruplă campioană mondială de juniori (două titluri la U18 și tot atâtea la U20), caz unic în istoria atletismului nostru, Bianca Perie, înainte de căsătorie, a reușit  cea mai bună clasare a vreunui atlet român la JO după două ediții! Adică, după nouă ani! De la aurul Constantinei Diță, la maraton, la Beijing!

Imediat după succesul înregistrat, Mihaela Melinte ne-a declarat:  „Sunt foarte fericită de performanța Biancăi! Am avut încredere în ea, știam că are potential să dea peste 74 de metri, mai ales că este o luptătoare. Am zis tot timpul că o să vină între primele șase locuri și așa a fost! Cu siguranță, în urma acestui rezultat, Bianca va fi motivată să-și ducă visul și la Jocurile de la Paris. În fond, mai sunt doar trei ani!”

Și pentru că tot o abordasem telefonic pe Mihaela și mâine, de la ora 03,05 (ora României), intră în concurs, în calificările de la suliță, celălalt aruncător antrenat de ea, Alexandru Mihăiță Novac, i-am cerut un pronostic: „L-a motivat, cu siguranță, performanța Biancăi și cred că va da pe undeva între 80 și 82 de metri. Îi țin pumnii!”

Ieri, înaintea evoluției Biancăi, la aruncarea greutății, recordmanul nostru național, Rareș Toader, a ocupat locul 26, cu o primă încercare în grupa A care a măsurat 19,81 m.

Așadar, în zorii zilei de mâine, îl vom putea vedea la lucru în grupa A a calificărilor de la aruncarea suliței pe Alexandru-Mihăiță Novac. În vârstă de 24 de ani, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de tineret  în 2014, tot al doilea clasându-se și la Europenele U23 în 2019. S-a calificat prin locul ocupat în clasamentul mondial. Este legitimat la CSM București și are în palmares un PB de 86,37 m, iar în acest sezon a reușit 81,31 m.