Stiri Recente

Bianca Ghelber în finala de la aruncarea ciocanului și Rareș Toader în calificările de la greutate

Dacă astăzi, 2 august, Claudia Bobocea a ocupat locul 33 la 1500 m, fiind cronometrată în 4:09,19, mâine, o să avem prilejul să urmărim evoluția Biancăi Florentina Ghelber în finala de 12, la aruncarea ciocanului. „O să abordez întrecerea cu multă încredere și optimism. Așa cum am declarat de la bun început, îmi doresc ca aceste Jocuri să fie pentru mine un vis împlinit! O să dau tot ce pot să ocup un loc cât mai bun!” mărturisea Bianca înaintea confruntării programată de la ora 14,35 (ora României). La 31 de ani, din Roman, cvadrupla campioană mondială de juniori, care mai are în plamares pozițiile a 6-a (2011) și a 8-a  (2013) la Campionatele Mondiale, ca și locurile 4 (2010) și 7 (2014) la cele Europene, se află la a treia participare la Jocurile Olimpice, după Beijing (2008) și Londra 2012. Este legitimată la SCM Bacău-CSA Steaua București, fiind antrenată de o fostă campioană și recordmană mondială a probei, Mihaela Melinte.

Tot mâine, Andrei-Rareș Toader (24 de ani) va intra în calificările de la aruncarea greutății, grupa A, concurs care începe la ora 13,15 (ora României). Aruncătorul tricolor este cel din urmă atlet român care a reușit accederea la jocurile Olimpice prin realizarea baremului, ocazie cu care a stabilit un nou record național, cu 21,29 m. Este legitimat la CS Dinamo București și este antrenat de către Sorin Tirichiță. În anul 2014 a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice, pentru ca în 2015 să devină vicecampion european de U20. De doi ani este campionul național al probei în sală și în aer liber.

Rareș ocupă locul 28 în lume și va avea printre pricipalii adversari în grupă pe ocupații locurilor 2 și 3 mondiale: Tomas Walsh (Noua Zeelandă) și pe brazilianul Darlan Romani. Baremul de accedere în finală este de 21,20 m, sau cele mai bune 12 rezultate.

„Cum am intrat în satul olimpic, am avut onoarea să îl întâlnesc pentru prima oară de recordmanul mondial al probei, Ryan Crouser și pot spune că deja am scăpat de emoții. Sunt încrezător, cu siguranță va fi o experiență unică și sper să fiu la nivelul meu din sezonul acesta! Mă simt bine, m-am pregătit ca la carte, nu am ce pierde. Sunt relaxat și mă bucur de moment!”, ne-a declarat Rareș Toader!

Mult succes! Hai România!