Stiri Recente

Balcaniada de seniori, 19-20 septembrie, la Cluj Napoca!

Federaţia Română de Atletism împreună cu Balkan Athletics anunţă desfăşurarea Campionatelor Balcanice de Atletism pentru Seniori, ediţia 2020.

Cei mai buni atleţi din ţările membre Balkan Athletics concurează în 19 şi 20 septembrie, la Cluj, pentru titlurile de campioni balcanici!

Federaţia Română de Atletism, alături de Balkan Athletics, confirmă datele de desfăşurare ale competiţiei, după o perioadă lungă în care organizarea acestei competiţii a fost incertă.

Întreg peisajul atletismului european şi mondial al anului 2020 a fost schimbat aproape în totalitate din cauza pandemiei de coronavirus. Sezonul de aer liber a pierdut, rând pe rând, campionate europene şi mondiale, iar campionatele naţionale au început doar de curând să fie organizate, în condiţii stricte, de maximă siguranţă.

Este cu atât mai îmbucurătoare, pentru atleţi şi antrenori, vestea că la Cluj Napoca se organizează, în septembrie, Campionatele Balcanice de Atletism, ediţia 2020!

Este singura competiţie continentală de anvergură care are loc în acest sezon de aer liber, ceea ce face cu atât mai valoroase medaliile câştigate în cadrul acesteia.

Va fi o competiţie puternică la care majoritatea ţărilor din Balkan Athletics vor trimite atleţi concurenţi însă, totodată, va fi o ediţie atipică, fără spectatori, cu încurajări venite doar din partea antrenorilor şi a colegilor de echipă.

România  organizează anul acesta Balcaniada de seniori în cele mai dificile condiţii cunoscute lumii atletice din ultimii zeci de ani. Demonstrează astfel că este capabilă să susţină desfăşurarea unei competiţii majore, chiar şi în condiţii atipice, care impun efort organizatoric susţinut, inventivitate şi implementarea unor condiţii de siguranţă de vârf, condiţii esenţiale pentru orice competiţie majoră de nivel european.

La Campionatele Balcanice de Atletism pentru Seniori, din 19-20 septembrie 2020, toate probele vor avea loc, inclusiv cele de alergării medii şi lungi, cu respectarea  normelor de siguranţă impuse de autoritățile locale.

Primele două cele mai bune rezultat al concursului (1 masculin, 1 feminin), conform tabelei de punctaj World Athletics (IAAF), vor fi premiate fiecare cu suma de 3000 de euro fiecare. Premiile sunt oferite de Balkan Athletics (ABAF)

Toate datele legate de program şi de desfăşurarea competiţiei vor fi postate pe site-ul FRA.