Stiri Recente

Augustin Iancu: “Campionatele Universitare sunt o șansă bună de a obține biletele pentru Glasgow!”

Din 1995 și până în prezent, Campionatele Naționale Universitare de atletism au reprezentat o competiție extrem de importantă în calendarul Federației Române de Atletism.
În 2019, întrecerea, care a ajuns la ediția a 24-a, va fi găzduită de către Sala de Atletism din Bacău, iar sportivii care vor concura în week-end au șansa de a realiza baremurile de calificare la Campionatul European de sală pentru seniori de la Glasgow, din perioada 1-3 martie!

“Campionatele Naționale Universitare au loc în sală din 1995 și toți marii performeri ai atletismului românesc din ultima perioadă au luat startul în această încrecere. Ne așteaptă un concurs foarte interesant unde, pe lângă medaliații din fiecare probă, se va premia și cea mai bună universitate. Totodată, sportivii care vor concura au șansa de a-și realiza baremurile și de a se califica la Campionatul European de sală de la Glasgow”, a declarant Augustin Iancu, secretarul general al Federației Române de Atletism.

Campionatul Național Universitar de sală este organizat în parteneriat de Federația Sportului Școlar și Universitar şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Ştiințe ale Mişcării Sportului şi Sănătății, cu sprijinul Federației Române de Atletism, al Direcției Județene pentru Tineret şi Sport Bacău şi al Inspectoratului Județean Şcolar Bacău.

În aceeași perioadă și în aceeași locație, în paralel cu Naționalele Universitare vor avea loc și întrecerile din cadrul Etapei 1 a Campionatului Național de sală pentru seniori, tineret și juniori 1.