Stiri Recente

Atleții români calificați la Tokyo au început pregătirea pentru JO. Florentina Iusco (4): “Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice”!

Pentru atletism, anul competițional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul în sportul mondial și toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze. Acum, la final de 2020, gândurile multora zboară deja spre anul viitor, spre competiția supremă din Japonia – Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Federația Română de Atletism are cinci sportivi calificați până în acest moment la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă.
Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime) sunt sportivii care au deja în buzunar viza pentru Tokyo.
În cadrul unui proiect special, departamentul de comunicare din cadrul Federației Române de Atletism își propune să stea de vorbă cu atleții deja calificați la Tokyo, să afle cum a fost anul 2020 pentru ei, care sunt planurile de pregătire și ce gânduri au pentru Jocurile Olimpice.
Azi, 9 noiembrie 2020, stăm de vorbă cu Florentina Iusco, sportivă legitimată la Sp CN Cetate Deva.

Cum a fost anul competițional 2020 pentru tine și ce ai învățat din această experiență?
A fost un an destul de dificil datorită noului virus. Dar am învățat să ne adaptăm și să ne antrenăm în orice condiții. Din păcate, a fost un an competițional destul de scurt, dar ne bucurăm că totuși am reușit să concurăm sezonul acesta.

Cum arată programul de pregătire din această toamnă-iarnă?
Momentan doar ce am reînceput antrenamentele. Va fi un sezon de pregătire destul de lung având în vedere faptul că nu știm ce competiții ne așteaptă. Incertitudinea este mare, așa că vom lua pregătirea pas cu pas, în funcție de cum va evolua pandemia. Sper să revenim cât mai curând la viața de dinainte.

Care sunt obiectivele tale pentru sezonul de sală, desigur, dacă el va exista?
Eu îmi doresc doar rezultate bune și recorduri personale. La fiecare competiție dau tot ceea ce am mai bun. Nu îmi iese mereu, dar sunt convinsă că doar cu multă muncă voi reuși ceea ce mi-am propus.

Sezonul de aer liber are ca și finalitate JO de la Tokyo. Care este țelul tău pentru această competiție?
Ca orice sportiv, îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice.

Ce înseamnă pentru tine faptul că vei reprezenta România la competiția supremă din Asia?
Mă mândresc cu țara mea, așa că voi încerca să o reprezint cu onoare!

FLORENTINA IUSCO
Probă:
lungime
Data nașterii: 08.04.1996
Club: Sp CN Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Performanță calificare JO: 6,87 m – la Internaționalele României de la Cluj, în 2019
S.B: 6,43 m
P.B: 6,92 m.