Stiri Recente

Atleții români au făcut cunoștință cu Khalifa Internațional Stadium. Rotaru: “Arena este superbă!”

Emoțiile fanilor atletismului din întreaga lume vor fi de mâine la cote maxime. Vineri, 27 noiembrie 2019, debutează la Doha (Qatar) o nouă ediție a Campionatului Mondial de Atletism în aer liber pentru seniori. În perioada 27 septembrie – 6 octombrie 2019, zece sportivi români vor încerca să obțină rezultate dintre cele mai bune pe o arenă incredibilă: Khalifa Internațional Stadium.

Ajunși de marți seara la Doha, cei zece atleți tricolori au luat miercuri și joi pulsul arenei, au văzut zonele de încălzire și au admirat superba contrucție din capitala Qatarului.

Miercuri seara, Andreea Panțuroiu, Bianca Ghelber și Alina Rotaru au respirat pentru prima dată aerul condiționat din incinta Khalifa Internațional Stadium. Iar primele impresii nu aveau decât să fie excelente. “Arena este superbă. Este primul stadion climatizat în care merg. Pista de elan pentru lungime este mondo. Este foarte rapidă.  Încă nu am sărit. Am făcut ieri o încălzire acolo, pe arenă. De obicei, mă avantajează acest model de pistă. Dar în ultimul timp am fost la atât de multe concursuri încât pentru mine nu mai este atât de important ce fel de pistă e. Mă adaptez repede. Stadionul e pur și simplu frumos. Îmi place mult. Afară e este umiditate foarte mare. Este sufocant, dar în rest e aer condiționat și totul este oki”, a declarat Alina Rotaru, de la Doha, pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

România va fi reprezentă la competiția supremă de la Doha de următorii sportivi: Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan).

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.