Stiri Recente

Atleții din loturile olimpice și naționale au revenit la antrenamente!

Viața revine încet, încet la normal. Chiar dacă pericolul răspândirii virusului COVID-19 nu a trecut, ridicarea stării de urgență reprezintă începutul drumului către reluarea activităţii sportive.  De luni, atleții din loturile olimpice și naționale au revenit la pregătire pe stadion. Respectând normele și indicațiile impuse de autorități conform stării de alertă, atleții s-au pregătit azi pe stadionul „Iolanda Balaș Soter”.

Daniela Stanciu a fost una dintre atletele cele mai afectate de regulile impuse de autorități în starea de urgentă. Săritoarea în înălțime de la clubul Steaua București a stat două luni acasă, cu familia, în Otopeni și abia a așteptat să poată reveni acolo unde se simte cel mai bine, pe stadionul de atletism. “Daniela a fost profund afectată de restricțiile din starea de urgență. Nu a ieșit aproape deloc din casă, iar de antrenamente în condiții normale nici nu a putut fi vorba. Ne bucurăm că suntem din nou pe stadion și așteptăm competițiile din a doua parte a anului”, a declarat antrenoarea Oana Pantelimon.
Daniela Stanciu face parte din grupul celor cinci atleți români calificați deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, după ce în 2019, la Naționalele de la Pitești și-a îndeplinit baremul, sărind 1,96 m.

Alin Firfirică are și el biletul pentru Jocurile Olimpice în buzunar și speră ca anul viitor, la Tokyo, să urce pe podium. Până la competiția supremă de vara viitoare, atletul de la clubul Steaua București se pregătește zilnic în incinta stadionului  “Iolanda Balaș Soter”. “Mă simt minunat acum, când am revenit la antrenamente. Au fost două luni grele și nu doar pentru mine. Toți sportivii au avut de suferit. Sunt fericit că pot să arunc din nou. Încet voi reveni la forma de la începutul anului și tot ce îmi doresc este să urc pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Alin pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

O galerie foto cu o parte dintre atleții din loturile olimpice și naționale care s-au pregătit azi in incinta stadionului “Iolanda Balaș Soter” puteți vedea AICI.