Stiri Recente

Aruncătorii români țintesc în weekend medalii la Cupa Europei de la Samorin

După ce în week-end-ul trecut, atleții de pe „bătrânul continent” și-au măsurat forțele la Glasgow, în cadrul celei de-a 35-a ediții a Europenelor indoor, zilele de sâmbătă și duminică (9-10 martie) sunt dedicate excusiv aruncărilor lungi, cu ocazia Cupei Europei de iarnă, a 19-a întrecere la acestă „specialitate”.
Orașul gazdă, Samorin (Slovacia), este la a doua provocare continentală de anvergură, după ce aici s-a desfășurat, în 2017, Campionatul European de cros, fiind situat pe malul Dunării, la sud-est de Capitala Bratislava. Prima ediție a avut loc la Nisa (Franța), în anul 2001. Între timp, apetența atleților pentru această întrecere s-a mărit, astfel încât, anul trecut, la Leiria (Portugalia), s-a înregistrat un număr record de participare (291 de sportivi reprezentând 40 de țări). De menționat că și România se regăsește pe „harta” acestei competiții, prin orașul Arad, unde s-a derulat concursul din 2016.
Întrecerea se desfășoară atât la seniori, cât la tineret (U23), masculin și feminin, la cele patru probe clasice: greutate, disc, ciocan, suliță. Se alcătuiesc clasamente individuale și pe echipe (seniori, U23, masculin și feminin, prin adiționare de puncte).
De această dată, țara noastră va fi prezentă cu un număr de 12 aruncători, dintre care opt la masculin și patru la feminin (S și U23), după cum urmează: Andrei Gag (S), Marius Musteață (U23) – Greutate, Alexandru Firfirică (S), Denis Both (U23) – Disc, George Zaharia (S), Alexandru Novac (U23), Florina Necșoiu (S), Ioana Plăvan (U23) – Suliță, Florin Asmarandei (S), Mihăiță Micu (U23), Bianca Ghelber (S), Adela Stanciu (U23) – Ciocan. Plecarea echipei tricolore către Slovacia este programată pentru data de 8 martie.