Stiri Recente

Anunţ oficial al Campionatului Mondial de 50km de Alergare

În această dimineaţă, cu ocazia conferinţei de presă organizată de Federaţia Română de Atletism şi Primăria Braşov, a fost făcut anunţul oficial al Campionatului Mondial de 50km Alergare care se va desfăşura în data de 1 septembrie 2019, la Braşov!

La conferinţa de presă au participat Nadeem Khan – preşedintele IAU, George Scripcaru – primarul municipiului Braşov, Florin Florea – preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Diana Amza – preşedintele comisiei de ultrataletism şi al comitetului de organizare a Campionatului Mondial de 50km de Alergare şi Silviu Prescorniţoiu – preşedintele AJA Braşov.

Drumul organizării acestui campionat mondial a fost deschis de Timişoara prin organizarea cu succes în primăvara acestui an a Campionatului European de 24 Ore de Alergare. Organizarea excelentă de la Timişoara a făcut posibil ca o nouă candidatură din partea României să întrunească majoritatea voturilor membrilor consiliului IAU (International Association of Ultrarunners).

Campionatul Mondial de 50km Alergare este un concurs anual de ultra-alergare de 50 de kilometri, desfăşurat la nivel mondial, organizat de Asociația Internațională de Ultramaraton (IAU). Competiția a debutat sub numele de Trofeul Mondial IAU de 50 km în anul 2005. Competiţia era în acel moment punctul final al circuitului de 50 km Challenge IAU, alergătorii obținând calificări prin performanțele înregistrate într-una din cele nouă curse de calificare precedente. Câștigătorii erau decişi de cel mai bun timp agregat al cursei Trofeului Mondial, plus cel mai bun timp din turul de calificare.
Cursa s-a îndepărtat de acest format, iar Trofeul Mondial a fost decis ulterior în cadrul unei singure curse, acest format continuând până în anul 2014.
Prima ediţie a Campionatului Mondial de Alergare de 50 de km, aşa cum îl ştim astăzi, a avut loc la Doha, Qatar, în decembrie 2015.

Ediţia 2019 a Campionatului Mondial de 50km Alergare va fi organizată de Federaţia Română de Atletism, cu suportul tehnic şi logistic al subcomisiei de ultraatletism şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov în colaborare cu Primăria Braşov şi se desfăşoară sub patronajul IAU – Asociaţia Internaţională de Ultramaraton, partener al IAAF – Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism.
Sunt aşteptate delegaţii din Japonia, Africa de Sud, Statele Unite ale Americii, Argentina, pe lângă ţări europene, care vor contribui la un campionat mondial de anvergură.