Stiri Recente

Antrenoarea Daniela Costian, după finala mondială de la Doha: “Locul 4 este un rezultat excelent pentru Alin!”

După sportivi, oamenii care au cele mai mari emoții la o competiție precum Campionatul Mondial de atletism pentru seniori sunt antrenorii. Așa a fost și în cazul tehnicienei Daniela Costian, cea care se ocupă cu multă măiestrie și pricepere de pregătirea lui Alin Firfirică.

În această seara, sportivul român în vârstă de 23 de ani a reușit să termine pe locul 4 în finala de la disc, de la Doha, cu o aruncare de 66,46 metri. Imediat după finală, în timp ce Alin Firfirică este la controlul antidoping (al doilea de când se află la Doha), antrenoarea Daniela Costian ne-a oferit primele reacții despre evoluția sportivului român.
“A fost o finală grea, dar Alin a știut să facă față presiunii. Locul 4 este un rezultat excelent pentru el. Să nu uităm de vârsta pe care o are și să ținem cont și de faptul că Alin este la primul Campionat Mondial de seniori din carieră. Eu am trăti bine finale, cu emoții, bineînțeles. Dar am încercat să nu mă exteriorizez. De fapt, nici când eram sportivă nu mă exteriorizam. Dar, credeți-mă, este mai greu din pozitia de antrenor”, a declarat antrenoarea Daniela Costian, în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

În finala de pe Khalifa Internațional Stadium, Alin a fost depășit doar de către Daniel Stahl (Suedia) – 67,59 m, Fedrick Dacres (Jamaica) – 66,94 m și de Lukas Weisshaidinger (Austria) – 66,82 m.
După prima parte a concursului, Alin s-a clasat pe locul 4, poziție pe care a rămas până la final. Sportivul de la clubul Steaua București a aruncat astfel: 63,94 m; x; 66,46 m; 65,19 m; 64,95 m; 64,16 m.

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.