Stiri Recente

Anti-doping

Performanţă curată!

Performanţă curată!

Federaţia Română de Atletism luptă împotriva dopajului!

 

Dopingul este o pată pe conştiinţa sportului de înaltă performanţă, este neloial şi profund lipsit de etică.

Astăzi măsurile anti-doping sunt din ce în ce mai dure, considerându-se, pe bună dreptate, că dopajul este contrar „spiritului sportului”.

Atletismul este unul dintre sporturile unde, din păcate, dopingul are efecte dramatice în îmbunătăţirea performanţei atletice, deseori fiind necesare doar „sclipiri” de fracţiuni de secunde sau 1 cm pentru a-ţi depăşi adversarul.

De aceea, nu este deloc întâmplător că prima organizaţie internaţională care a interzis dopajul a fost IAAF (Asociaţia Internaţională a Federaţiilor din Atletism, în anul 1928.

Federaţia Română de Atletism susţine programul „I Run Clean” iniţiat de European Athletics şi îi îndeamnă pe toţi atleţii dar şi pe alte persoane implicate în atletism să obţină diploma „I Run Clean” pentru ca atletismul să devină un sport curat, fără umbra de îndoială adusă unei medalii strălucitoare de dopaj.

Programul este structurat pe mai multe module în care sunt prezentate valorile morale ale sportului, de ce este greşit să apelăm la dopaj, modul în care putem lua decizii corecte, care este lista de medicamente interzise sau ce efecte au acestea asupra sănătăţii noastre.  Federaţia Română de Atletism îi sfătuieşte pe toţi atleţii să parcurgă programul. Este interactiv, interesant, dinamic şi, mai ales, extrem de util!

Şanse egale pentru toţi atleţii, şanse egale pentru performanţă!

Despre “I Run Clean”

I Run Clean™ este un nou program educațional anti-doping și o bază de cunoştinţe ale Asociaţiei Europene de Atletism. Această platformă revoluţionară de e-learning va ajuta atleții, și pe cei ce iubesc sportul, să joace un rol în lupta impotriva dopajului.

I Run Clean™ este uşor de folosit și furnizează tuturor informațiile și înţelegerea necesare pentru a lua deciziile corecte, pentru a-și proteja sănătatea și pentru a evita încălcarea regulamentelor anti-doping.

I Run Clean™ a fost creat cu contribuţia atleților, oficialilor din sport, antrenorilor și experţilor în controlul anti-doping.

Începând din 2018 finalizarea programului I Run Clean™ este un criteriu obligatoriu pentru Campionatele Europene de Atletism.”