Stiri Recente

Andrei Gag: “Campionatul European este o competiție foarte grea!”

Andrei Marius Gag (CSM București) se numără printre sportivii care ne vor reprezenta la Campionatul European de sală de la Glasgow, din perioada 1-3 martie 2019.

În week-end-ul trecut, la Campionatele Universitare de la Bacău și la prima etapă a CN de sală, Andrei a câștigat proba de aruncare a greutății, cu o performanță de 20,81 m. La câteva zile după concursul de la Bacău, Andrei a acordat un scurt interviu pentru site-ul Federației Române de Atletism.

Ai început anul cu o calificare la CE de la Glasgow. Ce reprezintă acest lucru pentru tine?
Campionatul European de la Glasgow este o competiție foarte grea pentru mine. Proba mea a crescut enorm în ultimii ani și sunt sigur că voi avea parte de adversari redutabili.

Ce îți propui de la anul competițional 2019?
În acest sezon am obiectivul de a arunca în cât mai multe competiții peste 21 de metri.

Cum ai ajuns la atletism și de ce ai ales aruncarea greutății?
Eram o persoană foarte activă de mic și pentru a-mi consuma energia multă am ajuns să fac atletism. Iar în 2013 am luat hotărârea de a face aruncarea greutății deoarece sunt nativ un tip puternic.

Care este cel mai grea parte în antrenament la aruncarea greutății?
Cea mai grea parte este să mă mențin sănătos. Este foarte ușor să mă antrenez dar, neavând facilitățile altor țări mai dezvoltate în acest domeniu, este foarte greu să te refaci după munca colosa depusă în sălile de forță și pe stadion.

Care este visul tău ca și sportiv?
Visul meu este să aud imnul României de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiție importantă: Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice