Stiri Recente

Andreea Panțuroiu: “Sunt sigură că voi ajunge la Tokyo!”

Sala de atletism “Ioan Soter” din București găzduiește vineri și sâmbătă, 31 ianuarie și 1 februarie 2020, etapa a doua a Campionatului Național de seniori și tineret.
Vineri după-amiaza, așa cum era de așteptat, majoritatea privirilor din sală au fost ațintite spre Andreea Panțuroiu (triplusalt) și Rareș Toader (greutate). Chiar dacă sunt la început de sezon, cei doi au avut evoluții dătătoare de speranțe pentru o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La triplusalt feminin, Andreea Panțuroiu (CSM București) s-a impus cu o săritură de 13,73 m. Chiar dacă momentan mai are de muncă până să atingă baremul pentru JO (14,32 m), Andreea – aflată la primul concurs în 2020 și care a trecut anul trecut peste o accidentare grea – nu dezarmează și este pregătită să facă un an memorabil în atletismul mondial.
“Vin după o perioadă de pregătire bună. Având în vedere că este primul concurs, abia mi-am aranjat puțin elanul și săriturile cu elan lung. Speram la o săritură mai lungă, dar este abia început de sezon. Am timp. În acest sezon urmăresc strict calificarea la Jocurile Olimpice. Sunt optimistă în ceea ce privește atingerea baremului și sunt sigură că voi ajunge la Tokyo. Vin și după o accidentare care m-a ținut mult timp pe bară. Acum sunt 100% sănătoasă. Am toată încrederea că o să sar bine și că voi ajunge la Jocurile Olimpice”, a declarat Andreea Panțuroiu în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Totodată, sportiva de la CSM București este dezamăgită de faptul că Mondialele de sală din China au fost amânate pentru 2021: “Mă încurcă amânarea Campionatelor Mondiale de sală din China. Era rândul meu să cuceresc o medalie la Mondiale în 2020. Acesta era unul dintre obiectivele mele din acest an. Sper doar ca virusul să fie stopat și să nu pună în pericol și desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo”.

Rareș Toader: “Mă bucur că am o constanță în aruncări, dar mi-a lipsit concurența!”

Proba de aruncare a greutății nu a adus nimic nou față de întrecerea din urmă cu două săptămâni. Rareș Toader a câștigat cu o aruncare de 20,56 m și speră ca următoarele concursuri să-i aducă și mult-râvnitul barem de calificare la Jocurile Olimpice. Atletul de la CSM Ploiești a declarat vineri seara că este puțin dezamăgit de amânarea Campionatelor Mondiale de sală din China, dar acum e clar că toată energia trebuie să și-o canalizeze spre un singu țel: Jocurile Olimpice de la Tokyo.
“Concursul de azi a fost modest, din punctul meu de vedere. Mă bucur că am o constanță în aruncări, dar mi-a lipsit concurența. Dar sunt convins că la următoarele întreceri, unde voi avea oponenți pe măsură, îmi vor aduce și rezultatul mult-dorit. Mă așteptam să arunc mai mult azi. Încă mai am de lucrat la tehnică și cu sigunță e loc de mai bine. Sunt puțin demoralizat de faptul că Mondialele din China au fost amânate, dar trebuie să merg înainte”, a declarat Rareș Toader pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Maria Mihalache și Gabriel Țone, victorii la 60 m plat

Vineri seara, probele de viteză, pe distanța de 60 m plat, au fost adjudecate de către Maria Mihalache (CS Olimpia București) și Gabriel Țone (CSM Onești).
La feminin, Maria Mihalache a terminat finala cu timpul de 7,58 și a fost urmată de către Maria Bisericescu (CS Rapid) – 7,66 și Rebeca Ciocan (CSM Galați) – 7,76.
În proba masculină, Gabriel Țone a trecut linia de finish după 6,80 secunde. El a fost urmat în clasament de către Robert Breahnă (CS Rapid) – 6,82 și de către Valentin Tănase (CSM Onești) – 6,90.
Cursele de 1.500 de metri au fost câștigate de către Adrian Garcea (CS Pandurii) – 3:51:00 și Florina Pierdevară (Steaua București) – 4:23:97.

Rezultatele complete ale primei zile de concurs pot fi văzute AICI.
GALERIE FOTO de la etapa a doua a Campionatului Național de seniori și tineret puteți vedea AICI.