Stiri Recente

Andreea Baboi: “E extraordinar că m-am calificat la Europene!”

Pentru Marina Andreea Baboi (SCM Gloria Buzău), week-end-ul trecut a fost unul de bun augur. Atleta de 20 de ani a câștigat cursa de 60 de metri din cadrul Campionatului Național Universitar de la Bacău. Timpul său – 7,39 s – a reprezentat două lucruri extrem de importante: nou record universitar și obținerea baremului de calificare la Campionatul European de sală de la Glasgow, din perioada 1-3 martie 2019.

La puține ore după cursa excelentă de la Bacău, Marina Andreea Baboi – care concurează în probele de 60 m, 100 m și 200 m – a acordat un interviu pentru site-ul Federației Române de Atletism.

Cum a fost pentru tine concursul de la Bacău?
Având în vedere că a fost prima competiție din 2019, pot să spun că a ieșit foarte bine. Sincer, nu mă așteptam să scot un timp atât de bun, mai ales că am avut parte de adversare foarte puternice.

Timpul tău din finală ți-a adus calificarea la Europene și reprezintă un nou record universitar. Ce ai simțit în momentul în care ai aflat ce ai realizat?
Nu am realizat imediat de performanța reușită. Cea care mi-a dat vestea a fost antrenoarea mea, doamna Doina Voinea, moment în care m-am bucurat enorm.

Ce îți propui să obții la Campionatul European de la Glasgow?
Pentru mine este extraordinar că m-am calificat la Europene. Sper la o clasare cât mai bună în proba de 60 de metri și vreau să îmi îmbunătățesc recordul personal de 7:36 secunde.

Cum ai ajuns să practici atletismul și de cât timp alergi?
Îmi aduc aminte că eram la școală și în timpul unor exerciții de viteză am fost selectată de către domnul antrenor Gabriel Nicolau. Așa am ajuns la atletism. Mi-a plăcut din prima și deja am zece ani de când practic acest sport.

Care este visul tău ca și sportivă?
Îmi doresc să ajung la Olimpiadă! Cred că orice sportiv tinde să ajungă acolo.