Stiri Recente

Andrea Miklos: “Nu îmi este chiar ușor în aceste zile, dar sunt foarte optimistă!”

Atleta Andrea Miklos a avut un start de an 2020 excelent. La întrecerile în sală de la Linz, Viena și Istanbul, alergătoarea de 400 m a scos timpi excelenți și s-a apropiat la mai puțin de o secundă de mult-râvnitul barem de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Din păcate, pandemia de coronavirus i-a pus o frână neașteptată sportivei de la CSM București, care acum stă acasă și așteaptă cu nerăbdare ca viața să revină la normal.
Până atunci, eleva antrenoarei Kanizsay Magdolna a acorda un interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Ce face în această perioadă atleta Andrea Miklos?
În această perioadă încerc să îmi mențin pregătirea pe cât este posibil la un nivel decent, adaptând antrenamentele la situația existentă în acest moment.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poți pregăti în condiții normale și că nu poti participa la competiții?
Aș putea spune că încerc să fiu optimistă și să mă gândesc la alte lucruri, cum ar fi obiective mai îndepărtate. Încerc să las deoparte, pe cât posibil, greutățile care le avem de înfruntat în aceste zile. Recunosc că nici mie nu îmi este chiar ușor în aceste zile, dar, cu riscul de a mă repeta, sunt foarte optimistă.

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Consider că amânarea JO a fost cea mai corectă alegere deoarece foarte puțini atleți din toată lumea au putut să se antreneze în condiții optime. Unii au trebuit să apeleze la improvizații, iar unii nu au putut să facă nici măcar acest lucru. Deci a fost o decizie înțeleaptă.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Îmi doresc să rămân sănătoasă și să apuc să mai concurez în acest an. Nu mi-aș dori să fie un sezon complet ratat. Dar asta nu e în puterea mea. Vom vedea ce va fi și cât de repede vom depăși pandemia de coronavirus.

Dar cea mai mare temere?
Cea mai mare temere este legată de faptul că virusul se va raspândi la și mai multe persoane în întreaga lume decât a făcut-o până acum.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
Obiectivul meu principal pentru 2021 este calificarea la JO dar în aceleasi timp și Europenele de tineret vor reprezenta un concurs de obiectiv.