Stiri Recente

Andrea Mikloș: “M-am simțit ca acasă la acest concurs”

Andrea Mikloș a câștigat miercuri, 6 februarie, una dintre cele mai disputate probe din cadrul Campionatului Național de atletism în sală de la București, ediția 2019. Sportiva de la CSM București a terminat prima la 400 de metri, cu timpul de 54,41 secunde, devansându-le pe Bianca Răzor (CSM București) – 54,89 s. și Sanda Belgyan (CSU Cluj Napoca) – 55,12 s.
Miercuri seara, la finalul festivității de premiere, Andrea a răspuns la câteva întrebări pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Podiumul la 400 m a fost alcătuit din sportive de la Cluj. Te-ai simțit ca acasă la aceste Naționale?
Da. Pot să spun că m-am simțit ca acasă la acest concurs. Timpul nu a fost unul excelent, dar sper să alerg mult mai bine săptămâna viitoare, la Balcaniadă. Dar a fost un concurs puternic și mă bucur că am reușit să reprezint așa cum trebuie noul meu club, CSM București.

Veți testa la Istanbul nu doar capacitățile individuale, dar și o potențială formulă de ștafetă?
Da. Așa este. Balcaniada reprezintă un prilej foarte bun de a ne pregăti pentru Europenele de sală de la Glasgow. Sper să fac un timp foarte bun, adică 53:90. L-am făcut încă de anul trecut, dar îmi doresc să confirm acum, la început de 2019. Vom alerga toate și ștafetă și ne gândim la un timp cât mai bun.

După sezonul de sală, urmează cel în aer liber. Ce îți propui?
În aer liber vom avea foarte multe concursuri în 2019. În primul rând vor fi Campionatele Europene U23 la care sperăm să ne clasăm în primele trei, iar apoi trebuie să facem o figură frumoasă la Campionatele Mondiale de la Doha.

Ești foarte tânără, dar te gândești să obții baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo?
Am speranțe mari în acest sens, deși sunt conștientă că va fi destul de dificil.