Stiri Recente

Andrea Miklos, a treia româncă într-o finală la Campionatul European în sală de la Torun

Veștile bune continuă să vină de la Torun. Vineri seara, 5 martie 2021, în cea de-a doua zi de concurs, Andrea Miklos s-a calificat în finala probei de 400 m din cadrul Campionatului European de atletism în sală de la Torun.

În vârstă de 22 ani, Andrea a terminat a doua prima semifinală, cu timpul de 52.41 secunde, cu 0.13 secunde mai bun decât britanica Pipi Amarachi, care s-a clasat pe locul al treilea. Vineri dimineața, în calificări, Andrea Miklos, s-a clasat a doua în seria ei, cu timpul de 52.57 secunde.
Andrea Miklos este legitimată la CSM București, unde este pregătită de către Magdolna Kanizsay.
“Cursa a fost una bună. Sunt mulțumită de rezultat și mai ales de faptul că am reușit să ajung în finală! Mâine (n.r. – sâmbătă) o să mă concentrez să dau tot ceea ce am mai bun și sper la un rezultat pe măsură”, a declarat Andrea Miklos, imediat după calificarea în finală, în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Totodată, Andrea a explicat pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism cum a reușit finalul excelent din semifinală: “Obiectivul meu la acest European era să mă calific în semifinală, dar astăzi am reușit să ajung în finală. Mă bucur extrem de mult. Această performanță se datorează întregii mele echipe, care mă susține zi de zi. Înaintea cursei aveam doar un singur gând: să alerg cât mai bine și restul va veni de la sine. Si așa a și fost!”
Finala probei de 400 m feminin din cadrul Campionatului European de atletism în sală de la Torun este programată sâmbătă, 6 martie 2021, de la ora 21:25, ora României.

FOTO: Getty Images pentru European Athletics