Stiri Recente

Alina Rotaru, sportiva mereu cu zâmbetul pe buze: “Am tot timpul foarte multă energie”

Dacă DEX-ul s-ar rescrie, cuvântul „zâmbet” ar trebui să fie sinonim cu numele Alina Rotaru. Sportiva de la CSM București este o persoană mereu cu zâmbetul pe buze, mereu pozitivă și gata să spună o vorbă bună. O fire extrem de agreabilă în cadrul lotului României care este prezent la Glasgow, eleva antrenorului Mihai Corucle va intra în concurs la Europenele ajunse la ediția a 35-a sâmbătă, 2 martie 2019, în proba de săritura în lungime.
Dar înainte de a face ceea ce știe ea mai bine, Alina a avut amabilitatea de a acorda un interviu amplu site-ului oficial al Federației Române de Atletism.

Cum ți se pare orașul Glasgow?
M-am acomodat foarte repede. M-am bucurat foarte mult să-mi revăd colegii de lot, pe care nu i-am mai întâlnit de la Naționalele de la București. Atmosfera este una excelentă și mă simt foarte bine.

Ești la al treilea European de sală pentru seniori. Cum au fost experiențele de până acum?
Primul meu European de sală a fost în 2013, la Goteborg, unde m-am clasat pe locul zece. Apoi a urmat Praga, în 2015, unde am făcut record personal pe care-l am până acum, 6,74 m, și unde am terminat pe locul patru. În 2017 am ratat Europenele de sală de la Belgrad pentru că am fost accidentată și nu am făcut deloc sezon indoor. Iar acum urmează a treia mea prezență la Europenele de sală, la Glasgow. Sper să fie cât mai bine.

Unde te simți mai bine să concurezi: în sală, sau în aer liber?
În aer liber, deoarece sezonul este mult mai lung. Sezonul în aer liber începe în mai și se termină în septembrie, doar că anul acesta va dura până în octombrie. Anul acesta nu știu cum va arăta sezonul în aer liber pentru că avem competiția de obiectiv, Campionatele Mondiale, în luna octombrie.

Ești o persoană mereu cu zâmbetul pe buze. Indiferent de împrejurări, tu zâmbești. Cum reușești să fii mereu pozitivă?
Așa sunt eu, o persoană pozitivă 100%. Îmi place să zâmbesc tot timpul, îmi plac oamenii și îmi place să vorbesc cât mai mult. Am tot timpul foarte multă energie.

Ce faci în timpul liber? Cum te relaxezi înainte de marile competiții?
Îmi place să citesc mult și să socializez cu colega de cameră.

Iar concentrarea când apare? Când pleci de la hotel, când intri în sala sau în stadionul de concurs?
Trebuie să spun că am emoții cu 2-3 zile înainte de fiecare competiție importantă. Nu prea pot să dorm așa cum mi-aș dori. Îmi vin multe idei în cap, mă uit la săritura mea cea mai bună și îmi spun că trebuie să o repet la concursul ce urmează. Dar odată intrată în competiție, mă concentrez să dau tot ce pot și să scot un rezultat cât mai bun.

Ce îți propui la aceste Europene de la Glasgow?
În primul rând îmi doresc să intru în finală. Acesta este obiectivul principal, pentru că odată ajunsă între primele opt sportive se poate întâmpla orice.

Și privind puțin dincolo de Glasgow. Ce țintești în sezonul de aer liber?
Încă nu am discutat cu antrenorul și cu managerul meu despre sezonul de aer liber, dar cu săritura de la București, de 6,70 m, mă aflu în top 4 în lume și sunt sigură că voi avea intrare la toate marile competiții ce urmează. Iar asta este un mare plus pentru mine. Îmi propun un record personal, să sar peste 6,78 m.