Stiri Recente

Alina Rotaru și Alin Firfirică, pe locul șase la prima etapă din seria World Continental Tour Gold de la Turku

Sezonul internațional de atletism a început azi,11 august 2020, odată cu disputarea la Turku, în Finlanda, a primului meeting din seria World Athletics Continental Tour Gold. Iar la această importantă întrece mondială au fost prezenți și doi dintre cei mai valoroși atleți din țara noastră: Alina Rotaru (CSM București) și Alin Firfirică (Steaua București).

Alina Rotaru (27 de ani) a participat în această seară la primul concurs important după perioada de pauză cauzată de pandemia de coronavirus. Legitimată la CSM București, unde este pregătită de Mihai Corucle, Alina s-a clasat pe locul șase în proba de săritura în lungime, cu o performanță de 6,31m, realizată la a patra încercare. Celelalte sărituri ale sportivei românce au arătat astfel: -, 6,29m, 6,25m, 6,12m și 6,27m.
Proba a fost câștigată de către Jazmin Sawyers (Marea Britanie) – sportivă clasată pe locul 8 la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. În această seară, la Turku, Jazmin a sărit 6,54m. Pe locul doi s-a clasat Abigail Irozuru (Marea Britanie) – 6,52m, iar pe trei a terminat Maria Huntington (Finlanda) – 6,50m. Au participat opt sportive din Marea Britanie, Finlanda, Ungaria, România și Franța.
“A fost un concurs greu! Pentru mine, a fost primul concurs cu elanul mare. Dar nu am reușit deloc să-l controlez și nici nu a fost nimeni care să mă ajute. Cred că a contat și diferența mare de temperatură. Până acum m-am pregătit la călduri mari, iar azi la Turku au fost 18-20 de grade! Dar acum nu mai contează. Sunt sigură că următoarele concursuri vor fi mai bune. În 2020, fiecare concurs la care voi participa este un excelent antrenament. Important este să fim cu toții sănătoși și să se mai ridice din restricții. Îmi pare rău că nu pot veni la Internaționalele României de la Cluj, dar sper să pot concura la etapa Diamond League de la Stockholm, de la finalul lunii”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Alin Firfirică s-a duelat cu doi campioni mondiali!

După întrecerea de la Viena și Cupa României din week-end-ul trecut, Alin Firfirică s-a aflat la Turku în fața celui de-al treilea concurs în perioada post-izolare. Și, într-o companie extrem de selectă în frunte cu campionul mondial din 2019, Daniel Stahl, și cel din 2017, Andrius Gudzius, sportivul de la clubul Steaua București s-a clasat pe locul șase în proba de aruncare a discului, cu o performanță de 60,98m. Pregătit de către antrenoarea Daniela Costian, Alin a mai aruncat astfel: 59,06m, -, 60,71m, 59,23m, -.
Podiumul probei a arătat astfel: 1. Daniel Stahl (Suedia) – 69,23m, 2. Andrius Gudzius (Lituania) – 66,39m, 3. Kristjan Ceh (Slovenia) – 66,07m. Au concurat șapte sportivi din Suedia, Polonia, Finlanda, România și Slovenia.

Seria Continental Tour Gold este una de top mondial, fără a pune la socoteală, evident, Diamond League, și se desfșoarp în lunile august și septembrie ale acestui an. Competiția are loc în opt țări din Europa, Africa și Asia, după cum urmează: Turku (Finlanda) – 11 august, Székesfehérvár (Ungaria) – 19 august, Tokyo (Japonia) – 23 august, Silesia (Polonia) – 6 septembrie, Ostrava (Cehia) – 8 septembrie, Zagreb (Croația) – 15 septembrie, Nairobi (Kenya) – 26 septembrie și Nanjing (China) – data va fi stabilită ulterior.