Stiri Recente

Alina Rotaru: „M-am simțit extraordinar în sala în care am crescut!”

Cu o încercare care a măsurat 6,70 m, Alina Rotaru (CSM București) și-a adjudecat titlul la săritura în lungime, în cea de-a doua zi a Naționalelor rezervate seniorilor și tineretului, găzduite de sala „Ioan Soter” din cadrul CSN București „Lia Manoliu”.

Și cum Alina este o prezență inedită în România, pregătindu-se în Germania cu antrenorul Mihai Corucle, i-am solicitat, în exclusivitate pentru site-ul FRA, un scurt interviu.

Ce reprezintă pentru tine acest rezultat, medalia de aur?
Concursul de astăzi (ieri – n.n) a fost foarte bun. M-am simțit extraordinar să sar în sala în care am crescut, iar rezultatul de 6,70 m îmi dă speranțe pentru Campionatele Europene indoor de la Glasgow.

Nu ești la primul concurs din acest sezon, ai mai sărit în Germania, fac bine aceste competiții?
Așa este, de la începutul anului am mai avut două concursuri, primul a fost la Dortmund, un meeting internațional , iar al doilea s-a ținut la Berlin, fiind vorba despre acea întrecere la care mă duc întotdeauna cu drag, unde sunt peste 12.000 de spectatori, un adevărat spectacol!

Rezultatele te satisfac, te-ai înscris pe curba ascendentă pe care ți-o dorești?
Da, primul concurs a fost de 6,53 m, cu care am confirmat standardul de participare la Campionatele Europene indoor de la Glasgow. La al doilea am sărit cu câțiva centimetri mai puțin, adică 6,49 m, iar acum, la Naționale, am reușit 6,70 m, la patru centimetri de recordul meu personal (la doi centimetri de standardul pentru Mondialele în aer liber de la Doha – n.n), iar peste două zile, adică sâmbătă, voi sări la Linz, în Austria, unde sper într-un rezultat cât mai bun.

În continuare, ce ai în planul de pregătire?
După aceea îmi încep antrenamentele pentru Europene, la Stuttgart.

Cum stai cu forma fizică, sănătatea adică?
Slavă Domnului sunt OK!

Ți-ai fixat un obiectiv anume la Europene?
Da, primii opt! O finală ar fi foarte bine primită!