Stiri Recente

Alina Rotaru, locul patru la lungime la etapa Diamond League de la Stockholm

Capitala Suediei, Stockholm, a găzduit duminică 23 august, etapa din Diamond League cu numărul patru, din sezonul 2020. Printre sportivii de renume mondial invitați să participe la acest regal atletic s-au numărat și românii Alina Rotaru (lungime) și Alin Firfirică (disc).

Cel mai bun rezultat pentru România a fost reușit de către Alina Rotaru. Legitimată la CSM București, Alina s-a clasat pe locul 4 în proba de săritura în lungime, cu o performanță de 6,59 m. Eleva lui Mihai Corucle a fost depășită de Maryna Bech-Romanchuk (Ucraina) – 6,85 m, Caterine Ibarguen (Columbia) – 6,61 m și Khaddi Sagnia (Suedia) – 5,73 m. În Suedia, proba de lungime s-a sărit după un nou regulament: toate sportivele au efectuat cinci sărituri, iar cele mai bune trei performanțe au efectuat o încercare suplimentară, care va stabili pozițiile de pe podium. Așa s-a ajuns ca Sagnia, care intrase la săritura a șasea cu 6,83 m, să termine a treia cu 5,73 m. Maryna și Caterine au terminat pe 1 și respectiv 2 cu performanțele reușite la ultima săritură și amintite mai sus!

În proba de aruncare a discului masculin, Alin Firifircă s-a clasat pe locul 7, cu o performanță de 61,14 m. Sportivul de la Steaua a mai aruncat astfel: 57,86; 59,08; 58,40; 58,91 și 60,98.

Reamintim faptul că în acest an, etapele Diamond League de la Eugene, Londra, Paris, Rabat, Gateshead și Shanghai au fost anulate, iar următorul concurs de acest gen va avea loc pe 17 septembrie, la Roma sau Napoli. Pe 2 și 4 septembrie, la Lausanne și Bruxelles, organizatorii Diamond League pregătesc două evenimente demonstrative.