Stiri Recente

Alina Rotaru, locul 4 în proba de lungime la concursul de la Dessau

Localitatea germană Dessau a găzduit marți, 8 septembrie 2020, un puternic meeting atletic, iar printre sportivii participanți s-a numărat și românca Alina Rotaru.

Legitimată la CSM București, Alina s-a clasat pe locul 4 în proba de săritura în lungime. În vârstă de 27 de ani, sportiva româncă a sărit 6,45 m, din a patra încercare. Celelalte încercări ale Alinei au măsurat: 6,44m, 6,21m, X, 6,37m și 6,29m.

Întrecerea de la Dessau de lungime a fost câștigată de Malaika Mihambo (Germania) – campioană mondială și europeană, cu o săritură de 7,03m, cea mai bună performanță mondială din acest an. Pe locul doi s-a clasat Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,85m, iar a treia s-a clasat Nastassia Mironchyk-Ivanova (Belarus) – 6,72m.

“M-am simțit bine la Dessau, dar am terminat concursul cu un rezultat de 6,45 metri care nu mă reprezintă. Am concurat într-o companie selectă și am terminat pe locul 4. Acum mă concentrez pe competiția ISTAF Berlin, de la finalul săptămânii”, a declarat Alina Rotaru pentru Federația Română de Atletism.
Duminică, 13 septembrie 2020, Alina va concura la întrecerea ISTAF Berlin.
FOTO: Instagram vfbleichtathletik