Stiri Recente

Alina Rotaru, locul 2 și SB la Janusz Kusocinski Memorial de la Chorzów

Localitatea poloneză Chorzów a găzduit marți, 25 august 2020, ediția a 66-a a concursului internațional de atletism Janusz Kusocinski Memorial. Parte a World Athletics Continental Tour, competiția a avut-o la start și pe românca Alina Rotaru, de la CSM București.

Pregătită de antrenorul Mihai Corucle, Alina s-a clasat pe locul doi în proba de săritura în lungime, cu o performanță de 6,67 m, reușită la ultima încercare. Primele cinci încercări au fost astfel: 6,39, X, 6,38, 6,43, X. Săritura de 6,67 m reprezintă și un nou SB pentru sportiva în vârstă de 27 de ani.
Proba a fost câștigată de către Maryna Bech-Romanchuk (Ucraina), cu o săritură de 6,78 m. Pe locul trei s-a clasat Petra-Beata Farks (Ungaria) – 6,42 m.
“Azi am participat la primul meu concurs din carieră în Polonia. Am rămas impresionată de baza sportivă din Chorzow. Mă bucur mult pentru ceea ce am reușit astăzi. Am sărit 6,67m, cu același elan redus ca la etapa de Diamond League din week-end, de la Stockholm. Am avut sărituri foarte bune, dar m-am luptat ca să le pun pe prag. De exemplu, a patra săritură a fost bătută cu 27 de centimetri înaintea plastelinei și a măsurat 6,43 m. Apoi următoarea săritură am depășit-o, iar din ultima încercare am reușit să-mi imbunatatesc cea mai bună performanță a sezonului. Am avut parte de o super-experiență azi!”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Următoarea etapă din World Athletics Continental Tour va avea loc sâmbătă, 29 august 2020, în Suedia, la Goteborg.