Stiri Recente

Alina Rotaru, înaintea intrării în concurs la Doha: “Mâine trebuie să reușesc o săritură cât mai bună!”

Sportiva Alina Rotaru a avut până acum un an 2019 foarte bun. Clasată pe locul 5 în finala de la săritura în lungime din cadrul Campionatelor Europene de sală pentru seniori de la glasgow, atleta de la CSM București a mers bine și în aer liber, totul culminând cu realizarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Dar, pentru ca 2019 să fie excepțional, Alina își dorește enorm o evoluție de vis la Campionatele Mondiale în aer liber de la Doha.
Ajunsă în Qatar în urmă cu zece zile, eleva antrenorului Mihai Corucle a reușit să se acomodeze la clima de acolo și nici nu concepe să nu se numere printre finalistele probei.
Înainte de calificările de sâmbătă, Alina Rotaru a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism: “Antrenamentele de la Doha au decurs bine până acum. Ne-am antrenat într-o sală de atletism climatizată, iar condițiile sunt excelent. Mâine trebuie să reușesc o săritură cât mai bună, care să îmi permit să intru în finala de duminică”.
Dincolo de pregătirea concursului, Alina a ținut să-și exprime regretul legat de faptul că nicio televiziune din România nu transmite Campionatul Mondial de atletism în aer liber de la Doha: “Îmi pare foarte rău că acest Campionat Mondial nu este pe micile ecrane de la noi din țară. De exemplu, în Germania competiția se vede la ZDF și ARD”.

ALINA ROTARU
Data nașterii: 05.06.1993
Club: CSM București
Antrenor: Mihai Corucle
Probă: lungime
P.B. – 6,91 m
S.B. – 6,91 m

Calificările probei de săritura în lungime feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism pentru seniori de la Doha vor avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 17:50. Finala este programată duminică, 6 octombrie, de la ora 19:15.

În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.