Stiri Recente

Alina Rotaru, în finala de la lungime la Mondialele de la Doha! Iusco, eliminată!

Una caldă, alta rece. Astfel poate fi caracterizată evoluția de sâmbătă, 5 octombrie 2019, a celor două românce în calificările probei de săritura în lungime, la Campionatele Modiale de atletism în aer liber pentru seniori de la Doha.
Dacă Alina Rotaru a pătruns în ultimul act, Florentina Iusco Marincu a ratat prezența în finală.

Legitimată la CSM București, Alina Rotaru s-a clasat pe locul trei în grupa A de calificări, cu o săritură de 6,72 m, din a treia încercare. În clasamentul general al calificărilor acestei probe, eleva lui Mihai Corucle s-a clasat a cincea! Celelalte două sărituri ale Alinei au măsurat 6,57 m și 6,31 m.
Din păcate, Florentina Iusco Marincu nu o va însoți pe Alina Rotaru în finală. Făcând parte din grupa B de calificări, eleva lui Nicolae Alexe a sărit astfel: 6,22 m, 6,21 m și X. În clasamentul general, Florentina a terminat pe poziția 29.
Alina Rotaru devine astfel a treia româncă într-o finală mondială la Doha, după Alin Firfirică – locul 4 la disc și Andrea Panțuroiu – la triplusalt (concurează în această seară).

Finala probei de săritura în lungime de la Campionatele Mondial de atletism în aer liber de la Doha va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, de la ora 19:15.

În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.