Stiri Recente

Alina Rotaru: “În aceste momente grele trebuie să punem sănătatea noastră și a celor din jur mai presus de orice”

Alina Rotaru este o optimistă incurabilă. Sportiva de la CSM București se află în această perioadă în Germania, într-o localitate de lângă Stuttgart, unde se pregătește în condiții aproape normale. Chiar dacă nu știe dacă va lua vreun start oficial în 2020, Alina nu-și pierde deloc încrederea.
Calificată la Jocurile Olimpice în proba de lungime, atleta pregătită de Mihai Corucle e convinsă că lucrurile vor reveni la normal cât mai curând posibil, iar în 2021 va putea să-și atingă marele vis: finala olimpică la Tokyo!

Ce face în această perioadă atleta Alina Rotaru?
Mă aflu în cantonament în Germania, lângă Stuttgart. Situația este mai relaxată aici. Avem voie sa ieșim din casă, dar nu în grupuri mai mari de două persoane. La supermarket are voie sa meargă doar un membru dintr-o familie. Ca și în România, toate bazele sportive sunt închise. Eu mă pot considera norocoasă deoarece sunt la socrii mei, într-o localitate mai retrasă și mă pot antrena în aer liber. Am pistă, am groapă cu nisip și chiar și pădure unde să alerg. Alături de antrenorul meu, Mihai Corucle – care vine zilnic la mine, fac antrenamente aproape normale. Îmi lipsesc doar concursurile.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poți pregăti în condiții normale și că nu poti participa la competiții?
E dificil să te antrenezi de unul singur. Îmi lipsesc colegii de club, dar în rest am toate condițiile în localitatea de lângă Stuttgart, unde sunt acum. Fac și antrenamente de forță în magazinul antrenorului meu. E dificil fără concursuri, dar trebuie să ne adaptăm. Cel mai important este să ne menținem sănătoși până va trece pandemia de coronavirus.

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
În aceste momente grele prin care trecem trebuie să punem sănătatea noastră și a celor din jur mai presus de orice. Sunt tristă că Jocurile Olimpice nu vor avea loc în această vară, dar sunt și mai tristă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Oamenii își pierd locurile de muncă, își pierd persoane dragi lor și nici nu pot merge la înmormântare să își i-a rămas bun. Acesta sunt adevăratele drame! E foarte trist!
În ceea ce privește Jocurile Olimpice din 2021, pot să spun că am în față încă un an plin de provocări. Trebuie să mă pregătesc zi de zi la cel mai înalt nivel. Vreau să devin mai puternică, mai rapidă și să reușesc să ating granița celor 7 metri!

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Să rămânem sănătoși cu toții și să ne bucurăm de viață și de sport în continuare, după această perioadă grea.

Dar cea mai mare temere?
Mi-e teamă de faptul că nu voi putea concura deloc în acest an!

Obiectivul de a ajunge în finala la lungime la JO mai rămâne realizabil în 2021?
Categoric. Nici nu există alt gând pentru mine decât finala olimpică de la Tokyo.