Stiri Recente

Alina Rotaru, după locul patru la etapa Diamond League de la Stockholm: “Sunt fericită pentru acest rezultat!”

Capitala Suediei, Stockholm, a găzduit duminică 23 august, etapa din Diamond League cu numărul patru, din sezonul 2020. Printre sportivii de renume mondial invitați să participe la acest regal atletic s-au numărat și românii Alina Rotaru (lungime) și Alin Firfirică (disc).

Cel mai bun rezultat pentru România a fost reușit de către Alina Rotaru. Legitimată la CSM București, Alina, pregătită de către tehnicianul Mihai Corucle, s-a clasat pe locul 4 în proba de săritura în lungime, cu o performanță de 6,59 m. Proba a fost câștigată de către Maryna Bech-Romanchuk (Ucraina) cu o săritură de 6,85 m.
Luni, la 24 de ore de la întrecerea din Suedia, Alina Rotaru a oferit primele impresii despre această întrecere pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism: “A fost pentru prima dată când am avut onoarea să concurez pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din lume: Stadionul Olimpic din Stockholm, care este o bijuterie arhitecturală din 1912. Împreună cu antrenorul meu am decis ca la acest concurs să sar cu un elan redus cu 13 pași, cu premergător. M-am simțit bine și sunt foarte fericită pentru rezultatul obținut. Am avut o serie bună de sărituri, iar la a cincea săritură m-am luptat să ajung în finala de trei. În Suedia s-a sărit după un nou regulament și doar primele trei au avut ocazia de a efectua și a șasea săritură. Nu a fost să fie pentru mine pentru că am depășit de puțin. Am terminat pe locul 4 și sunt mulțumită. Astăzi călătoresc spre Polonia, iar mâine voi participa la o competiție din turul continental – Janusz Kusocinski Memorial”.

Reamintim faptul că în acest an, etapele Diamond League de la Eugene, Londra, Paris, Rabat, Gateshead și Shanghai au fost anulate, iar următorul concurs de acest gen va avea loc pe 17 septembrie, la Roma sau Napoli. Pe 2 și 4 septembrie, la Lausanne și Bruxelles, organizatorii Diamond League pregătesc două evenimente demonstrative.