Stiri Recente

Alina Rotaru, după două podiumuri în Asia: “Această experiență a fost unică și interesantă”

Săritoarea în lungime Alina Rotaru a avut un start bun de sezon în aer liber. Sportiva de la CSM București a participat zilele trecute la două concursuri în Asia și a reușit de fiecare dată să urce pe podium.

După locul doi la Seiko Golden Grand Prix de la Osaka (Japonia) și locul trei la IAAF World Challenge de la Nanjing (China), Alina a împărtășit câteva idei pentru iubitorii atletismului din România.

“După un drum de 26 de ore, am ajuns în Osaka unde am stat chiar mai puțin de o zi. Am făcut un concurs bun, în ciuda oboselii și a faptului că a fost prima mea întrecere din sezon. Locul doi în cadrul unui concurs IAAF World Challenge, cu o săritură de 6,47 m, este un început bun, având în vedere că în acest an competiția de obiectiv – Campionatele Mondiale de la Doha – este în luna octombrie. Imediat după concursul de la Osaka am zburat direct spre Nanjing. La fel ca și la Osaka, nici în Nanjing nu am reușit să văd absolut nimic din acest oraș. Stadionul mi-a plăcut mult. Este un stadion frumos unde în 2014 s-au ținut Jocurile Olimpice de Tineret. Atmosfera din China a fost superbă, iar eu am reușit să-mi îmbunătățesc performanța. Am sărit 6,52 m și am ocupat locul trei în al doilea IAAF World Challenge din acest sezon. Urmează să mă întorc la Stuttgart unde o să reiau antrenamentele. Următorul concurs al meu va avea loc pe 8 iunie, în centrul orașului Innsbruck: Golden Roof Challenge”, a declarat Alina Rotaru.