Stiri Recente

Alina Rotaru după concursul de la Minsk: “A fost o experiență foarte frumoasă!”

Româncele Alina Rotaru și Floretina Marincu Iușco au făcut parte, luni și marți, 9 și 10 octombrie 2019, din echipa Europei care a concurat împotriva SUA la meciul de atletism de la Minsk.
Azi dimineață, la mai puțin de 24 de ore de la succesul Europei în fața SUA, scor 724.50 – 601.50, Alina ne-a împărtășit câteva din trăirile de la Minsk.

“Mă bucur mult că am avut ocazia să fac parte din echipa Europei și să particip la acest concurs. A fost o experiență foarte frumoasă să concurez într-un stadion elegant și în fata unui public numeros. Atmosfera de concurs a fost superbă, publicul fair-play, încurajând atât echipa Europei, dar și cea a Americii. Mi-a plăcut stilul acesta de concurs, având în vedere regulile noi în probele de sărituri și aruncări, dar și ideea de echipa, ceea ce este dificil pentru un sport individual, dar nu imposibil. Spiritul de echipă a adus și victoria în fața echipei USA. A fost frumos să fac parte dintr-o echipă alături de prieteni pe care îi cunosc de câțiva ani, dar și mai frumos a fost să-mi fac prieteni noi. Proba de săritura în lungime a avut la start sportive de nivel internațional cu care mă voi întâlni și peste trei săptămâni în Doha. Pot zice că a fost un antrenament bun înainte de competiția de obiectiv din luna octombrie”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Pe de altă parte, Florentina Marincu Iusco a pus evoluția modestă de la Minsk pe seama oboselii acumulate în acest sezon: “Concursul nu a fost reușit pentru mine. Trec printr-o perioadă de oboseală, dar o să îmi revin. Atmosfera a fost însă un superbă, iar stadionul a fost plin cu fani ai sportului care ne-au susținut și ne-au încurajat indiferent de prestația pe care am avut-o”.

Înscrise în proba de săritura în lungime, cele două românce au avut evoluții opuse. Dacă Florentina Marincu Iusco a călcat pragul la toate cele trei încercări, Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4 la finalul întrecerii și a adus 5 puncte echipei Europei. Sportiva pregătită de către Mihai Corucle a sărit 6,52 din a cincea încercare, depășind în clasamentul final trei dintre sportivile din SUA.
Proba a fost câștigată de către Nastassia Mironchhyk-Ivanova (Belarus), cu 6,74. Ea a fost urmată de către Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,73 și Brittney Reese (SUA) – 6,71.

Fiecare loc întâi a fost recompensat cu 9 puncte. Locul doi a adus 7 puncte, iar sportivii de pe locul trei au primit 6 puncte în clasamentul final.
Organizatorii au oferit și premii atractive în bani la fiecare probă. Astfel, locul 1 a fost recompensat cu 7.000 de euro, locul 2 a primit 5.000 de euro, iar cel de pe locul 3 a încasat 4.000 de euro. Premii au primit și următorii clasați, până la poziția a opta, astfel: locul 4 – 3.000 euro, locul 5 – 2.000 euro, locul 6 – 1.000 euro, locul 7 și locul 8 – fiecare câte 500 euro.
În probele de ștafetă, premiile au fost următoarele: locul 1 – 6.000 de euro, locul 2 – 4.000 de euro, locul 3 – 2.000 de euro.