Stiri Recente

Alina Rotaru, după calificarea în finala de la lungime: “A fost un concurs foarte greu. Atmosfera a fost tensionată!”

Alina Rotaru s-a calificat sâmbătă după-amiaza în finala probei de săritura în lungime la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber de la Doha.
La nici o oră de la finalul calificărilor, sportiva în vârstă de 26 de ani a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

“A fost un concurs foarte greu. Am fost 31 de participante, toate cu rezultate foarte apropiate și au fost niște calificări dificile. Prima mea săritură a măsurat 6,57 m, dar, din păcate, am pierdut în jur de 30-40 cm cu piciorul drept la aterizare. Cea de-a doua săritura a fost foarte bună, peste 6,80m, dar am lăsat o urmă cu un picior pe la 6,30m. Știam că pot să sar azi baremul de calificare, de 6,75m, și din a treia încercare am reușit 6,72 m. Mă bucur mult că am reușit să mă calific și îi mulțumesc din tot sufletul antrenorului meu, Mihai Corucle. Facem o echipă bună! Atmosfera a fost tensionată. În finală îmi doresc să sar cel puțin la fel de bine ca azi”, a declarat Alina Rotaru.

Legitimată la CSM București, Alina Rotaru s-a clasat pe locul trei în grupa A de calificări, cu o săritură de 6,72 m, din a treia încercare. În clasamentul general al calificărilor acestei probe, elev alui Mihai Corucle s-a clasat a a cincea! Celelalte două sărituri ale Alinei au măsurat 6,57 m și 6,31 m.

Finala probei de săritura în lungime de la Campionatele Mondial de atletism în aer liber de la Doha va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, de la ora 19:15.

În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.