Stiri Recente

Alina Rotaru a realizat baremul pentru CM de la Doha și JO de la Tokyo!

Atletismul a dat azi României o nouă sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și, implicit. la Campionatul Mondial în aer liber de la Doha 2019 (26 septembrie – 6 octombrie).

Sportiva Alina Rotaru, de la CSM București, a sărit azi 6,91 m în cadrul concursului Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania), iar acest lucru are o dublă însemnătate. Alina devine a doua atletă din România ce va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, după Florentina Iușco, care va concura în Japonia tot la săritura în lungime.

Totodată, săritoarea româncă a obținut biletul pentru Campionatul Mondial în aer liber de la Doha (Qatar) și devine a noua sportivă din țara noastră ce a obținut biletul pentru competiția din toamna acestui an după Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iușco (lungime), Claudia Bobocea (1.500m), Narcis Mihăilă (50 km marș), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (triplu salt), Alin Firfirică (disc),  și Alexandru Novac (suliță).

La Freistett, Alina Rotaru a terminat proba de săritura în lungime pe locul 1, după ce a făcut de trei ori recordul stadionului: 6,60m, 6,65m și 6,91m.

“Mă bucur enorm ca în sfârșit am reușit sa pun o săritură bună pe prag. Sezonul acesta l-am început foarte bine și așteptam de mult un rezultat bun. Am avut concursuri foarte bune până acum, dar mereu săriturile lungi (6.80-6.90), erau ciupite și terminam concursul cu un rezultat care nu arăta adevărată mea valoare. Dar cum zice mereu antrenorul meu, Mihai Corucle: <<Ai răbdare Alinuța, și o să vezi că o să vina și săritură așteptată cândva pe prag>>. Și da, am avut răbdare și azi în sfârșit am reușit, 6,91m. Urmează încă o serie de concursuri până pe 15 iulie și apoi o să începme pregătirea pentru Mondialul de la Doha”, a spus Alina Rotaru pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.