Stiri Recente

Alin Firfirică, primul atlet român care intră în concurs la Tokyo

Sportul „rege” al Jocurilor Olimpice, atletismul, debutează în această noapte în capitala Japoniei! Timp de zece zile, vom fi conectați la marele spectacol din Stadionul Național din Tokyo. Cu o capacitate de 68.000 locuri, arena a costat 1,29 miliarde euro, este opera arhitectului japonez Kengo Kuma și a fost construită pe spaţiul ocupat înainte de stadionul care a găzduit JO din 1964. O bijuterie tehnologică, dotată cu 185 de mari ventilatoare şi opt vaporizatoare pentru a face suportabilă ambianţa, în condiţiile în care temperaturile pot depăşi 40 grade Celsius.

Primul atlet român (din cei zece reprezentanți tricolori la această a XXXII-a ediție), care „va sparge gheața” întrecerilor derulate sub semnul celor cinci cercuri îngemănate, este discobolul Alin-Alexandru Firfirică. În vârstă de 26 de ani, legitimat la CSA Steaua București, a fost descoperit de Angela Popescu la Râmnicu Vâlcea și este antrenat actualmente de către Teodoru Agachi.

Locul patru la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, Doha-2019 și al șaptelea la Europenele de la Berlin (2018), Alin a fost de două ori medaliat cu argint la Jocurile Mondiale Universitare (2017, 2019).

El va intra în concurs la ora României 03,45, în grupa A a calificărilor de la aruncarea discului, într-o companie selectă. Din cei 16 concurenți, Alin, locul 6 în topul lumii la această oră, va avea ca adversari principali pe numărul 1 mondial, suedezul Daniel Stahl, deținătorul titlului suprem, pe austriacul Lukas Weisshaidinger (3 mondial, bronz la Doha și la Europenele de la Berlin) și pe Andrius Gudzius din Lituania (aur la Mondialele de la Londra – 2017 și la ultima competiție continentală – 2018).

În data de 23 iulie, la plecarea din țară, Alin Firfirică ne declara: „ Suntem hotărâți să facem un concurs cât mai bun la Tokyo, mai exact, să reușim să scoatem o performanță apropiată recordurilor noastre personale și, de ce nu, să o depășim! Chiar dacă nu vom avea suporteri în tribune, sunt sigur că o mulțime de oameni ne vor urmări la televizor și vor sta cu sufletul la gură în timp ce noi vom încerca să performăm cât mai bine. Am văzut multe mesaje motivaționale, trimise de cei dragi pe rețelele de socializare și vreau să le mulțumesc, deoarece acest lucru ne ajută să fim cât mai încrezători în noi.”

Evoluția atletului nostru va fi înregistrată, împreună cu comentariul Monicăi Bucur și va fi difuzată, ulterior, la TVR 1.

Programul de concurs și rezultatele le puteți urmări accesând link-ul https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/athletics/olympic-schedule-and-results.htm