Stiri Recente

Alin Firfirică: “Locul 4 este…UAU!”

La doar 23 de ani, atletul Alin Firfirică a obținut luni seara, 30 septembrie 2019, cel mai bun rezultat de până acum al delegației României la Campionatul Mondial de atletism în aer liber de la Doha.
Pe Khalifa Internațional Stadium de la Doha, sportivul pregătit Daniela Costian a ocupat poziția a patra în finala de la aruncarea discului cu o aruncare de 66,46 metri, la doar 37 de centimetri de podium.

Ieri noaptea, la mai puțin de patru ore de la încheierea concursului, Alin Firfirică și-a exprimat trăirile avute la Doha, la prima sa participare la un Campionat Mondial de seniori. “Sunt foarte fericit pentru clasarea mea. Am mers la această ediție de Campionat Mondial cu gândul de a ajunge în finală. Dupa ce m-am văzut în finală, obiectivul meu a fost să mă vad între primii 6. Însă locul 4 este…UAU! Este mai bine decât speram. Este puțin frustrant să stiu că am fost la câțiva centimetri de podium, însă trebuie să fiu realist. Debutul meu la o astfel de competiție a fost pur și simplu superb. Este munca mea. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Nu îmi poate reproșa nimeni nimic. Sunt convins că sunt pe drumul cel bun”, a declarat Alin în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

În ceea ce privește viitorul apropiat, sportivul de la clubul Steaua București se declară optimist și e convins că la Tokyo poate aduce o medalie României: “După acest loc 4, mi-am demonstrat că am șanse reale să aduc o medalie anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mă bucur că am reușit să îmi fac familia, clubul și prietenii mândri de mine. Înainte de acest concurs am stat și am citit toate mesajele de încurajare, iar asta m-a motivat enorm. Este foarte plăcut să vezi că sunt oameni care apreciază cu adevărat munca pe care o depun pentru a-mi reprezinta țara cu fruntea sus!”

În finala de la disc, Alin a aruncat 66,46 metri, din a treia încercare, depășit fiind în clasamentul final de Daniel Stahl (Suedia) – 67,59 m, Fedrick Dacres (Jamaica) – 66,94 m și Lukas Weisshaidinger (Austria) – 66,82 m.
După prima parte a concursului, Alin s-a clasat pe locul 4, poziție pe care a rămas până la final. Sportivul de la clubul Steaua București a aruncat astfel: 63,94 m; x; 66,46 m; 65,19 m; 64,95 m; 64,16 m.

În România, iubitorii atletismului vor putea urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.